Η ΕΥΔΑΠ κόβει το νερό σε νοικοκυριά για 100 ευρώ!!!

Η ΕΥΔΑΠ κόβει το νερό σε νοικοκυριά για 100 ευρώ!!!

Την ώρα που η ενεργειακή κρίση έχει «στραγγαλίσει» για τα καλά την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, πλέον καλούνται να διαχειριστούν το ενδεχόμενο να μείνουν και χωρίς νερό.

Το iEidiseis.gr έγινε αποδέκτης καταγγελιών αναγνωστών του, στους οποίους έγινε διακοπή υδροδότησης για χρέος λίγο πάνω από 100 ευρώ.

Η αλλαγή των κριτηρίων βάσει των οποίων προχωρά η ΕΥΔΑΠ σε διακοπή υδροδότησης έχει μοναδικό σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες το τέλος Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία, ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ. Απ’ αυτά τα περίπου 177 εκατ. αφορούσαν σε χρέη ιδιωτών πελατών, περί τα 10 εκατ. ήταν σε διακανονισμό και 45 εκατ. ήταν τα χρέη Δημοσίου και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) προς την ΕΥΔΑΠ, για τους οποίους δεν προβλέπεται να γίνει διακοπή υδροδότησης.

Ο τρόπος όμως που επέλεξε η ΕΥΔΑΠ για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές είναι μάλλον λάθος κι αυτό γιατί οι εντολές γίνονται πλέον οριζόντια, χωρίς κανένα κριτήριο.

Οι Έλληνες «σφυροκοπούνται» από τις ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα διατροφής και όχι μόνο, τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος, την αύξηση των καυσίμων και την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό και μάλιστα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Κοινωνική ευθύνη; Μάλλον όχι…

Τι απαντά η ΕΥΔΑΠ

Κύκλοι της ΕΥΔΑΠ υπερασπίζονται της νέας αυτής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν συσσωρεύονται ανεξόφλητες οφειλές που δυσκολεύουν τους καταναλωτές στην αποπληρωμή τους. Βέβαια, τα τέλη επανασύνδεσης παρέμειναν στα 37,20 ευρώ, καθιστώντας την αποκατάσταση της υδροδότησης ακόμα δυσκολότερη και αποδεικνύοντας φυσικά ότι το μόνο μέλημα της ΕΥΔΑΠ είναι να μπουν χρήματα στα ταμεία.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι η εταιρεία δεν έχει αυξήσει δέκα χρόνια τα τιμολόγια ύδρευσης, τα οποία θα παραμείνουν αμετάβλητα και για το 2022. 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35