Πέτρου Ράλλη, Ιερά Οδός, Καβάλας - Οι 7 γέφυρες της Αθήνας που μεταμορφώνονται

Πέτρου Ράλλη, Ιερά Οδός, Καβάλας - Οι 7 γέφυρες της Αθήνας που μεταμορφώνονται

Ξεκίνησαν οι εργασίες αισθητικής αναβάθμισης γεφυρών της Αττικής, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει και στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Δείτε ποιες γέφυρες αλλάζουν.

Αλλάζει ριζικά η εικόνα των γεφυρών του κεντρικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, με τα συνεργεία να ξεκινούν τις εργασίες. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και θα σημάνει τη μεταμόρφωση των γεφυρών.

Η αισθητική αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, τόσο μονοχρωματικών όσο και RGB, καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού/συσκευών διαχείρισης για την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Ο εξοπλισμός αναμένεται να έχει την δυνατότητα υποστήριξης διαφορετικών προγραμμάτων για εναλλαγή του φωτισμού ανάλογα με την εποχή (π.χ. Χριστούγεννα, Εθνικές εορτές κλπ), συνδράμοντας περαιτέρω στη στιλιστική ανανέωση των γεφυρών.

Σημειώνεται δε ότι η σχετική σύμβαση αφορά και στην εγκατάσταση εξοπλισμού τήλε-προγραμματισμού των φωτιστικών, με 5ετή συντήρησή του.

Το έργο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει 7 γέφυρες, οι οποίες βρίσκονται στα εξής σημεία:

-Πέτρου Ράλλη, Ιεράς Οδού, Λ. Αθηνών (Καβάλας),

-Λένορμαν/ Εθνάρχου Μακαρίου,

-Δυρραχίου/Κωνσταντινουπόλεως,

-Κωνσταντινουπόλεως,

-Σχιστού – Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση των γεφυρών και την ανάδειξη κατασκευών μεγάλης κλίμακας, η αναβάθμιση θα συμβάλει και στη μείωση του αριθμού οδικών ατυχημάτων λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού. Παράλληλα, οι οδηγοί θα έχουν καλύτερο προσανατολισμό κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ θα ενισχυθεί η ασφάλεια και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

«Παράλληλα με την ασφάλεια, στις προτεραιότητές μας είναι και η αισθητική αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των οδηγών αλλά και εξωραΐζουν τις υποδομές μας. Οι γέφυρες της Αττικής μας «ομορφαίνουν», η Αττική αλλάζει πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35