Ο κρύος espresso, γνωστός σε όλους ως freddo, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, είναι μια ελληνική πατέντα. Ένα δροσερό ρόφημα που επινόησαν οι συμπατριώτες μας ώστε να μοιάζει με τον κλασικό φραπέ, αλλά, αντί να φτιάχνεται με στιγμιαίο καφέ, να έχει για βάση του τον espresso. Φυσικά, δεν είμαστε οι μόνοι που μπήκαμε στον κόπο να σκεφτούμε και να φτιάξουμε ένα κρύο ρόφημα με τον espresso. Ανά τον κόσμο υπάρχουν πολλές συνταγές.
Ιταλία
Αν και η κρύα εκδοχή του εν λόγω καφέ δεν είναι τόσο διαδεδομένη, ούτε αγαπητή, ένα από τα παγωμένα ροφήματα που μπορείτε να βρείτε είναι ο Frappe mocha. Στην ουσία είναι η καλοκαιρινή εκδοχή της mocha που φτιάχνεται με διπλή δόση espresso (50 ml), 180 ml γάλα, 2 κουταλιές κακάο ή σοκολάτα σκόνη. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με παγάκια στο μπλέντερ, εκτός από το γάλα, τα χτυπάμε και σερβίρουμε σε γυάλινο ποτήρι, πρώτα το μείγμα του καφέ και μετά το κρύο γάλα, αφού το έχουμε χτυπήσει και αυτό. Υπάρχει η επιλογή της κρέμας γάλακτος, αλλά κάνει το ρόφημα πιο «βαρύ». Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ