Καταλανική Εσκαλιβάδα: Η πιο εύκολη συνταγή με μελιτζάνες και πιπεριές

Καταλανική Εσκαλιβάδα: Η πιο εύκολη συνταγή με μελιτζάνες και πιπεριές

Αν ψάχνετε κάτι εύκολο να μαγειρέψετε με υλικά που είτε υπάρχουν στο σπίτι είτε βρίσκονται άμεσα στο σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο, τότε σας έχουμε την τέλεια συνταγή! Δεν είναι μπριάμ, δεν είναι το γαλλικό ρατατούιγ. Έχει λαχανικά, γίνεται πανεύκολα και έχει καταγωγή από την Ισπανία, συγκεκριμένα από την καταλανική κουζίνα: αναφερόμαστε στην escalivada (εσκαλιβάδα).

Το μαγικό με την εσκαλιβάδα είναι ότι είναι από τα πιάτα που δεν χρειάζονται μια αυστηρή συνταγή. Παίρνετε πιπεριές, μελιτζάνες και κρεμμύδια σε ό,τι αναλογίες επιθυμείτε, ανάλογα με τα γούστα σας και τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας, τα μαρινάρετε και τα σιγοψήνετε, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε περισσότερο λάδι και ξίδι και τα αφήνετε στον φούρνο, μέχρι να ψηθούν εντελώς. Η ευελιξία είναι το κλειδί της επιτυχίας αυτής της συνταγής.

Προσοχή: η συνταγή αυτή είναι μεν εύκολη και νόστιμη για τους λάτρεις των λαχανικών, αλλά δεν είναι πολύ γρήγορη, παρά μόνο αν έχετε μπάρμπεκιου στο σπίτι και ψήσετε εκεί τα λαχανικά. Αν θέλετε να την ετοιμάσετε, πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον 2 ώρες ψησίματος, καθώς τα λαχανικά ψήνονται αργά και ολόκληρα και τα τεμαχίζετε στο σερβίρισμα!

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35