Τι σημαίνει το «κριντζάρω» κι άλλες 10 λέξεις που χρησιμοποιεί το εφηβάκι σου

Τι σημαίνει το «κριντζάρω» κι άλλες 10 λέξεις που χρησιμοποιεί το εφηβάκι σου

Το να συνεννοηθείς με έναν έφηβο δεν είναι πάντα εύκολο ενώ γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν συνειδητοποιείς πως το λεξιλόγιό τους είναι τελείως διαφορετικό από το δικό σου.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούν σου ακούγονται στην καλύτερη σαν κινέζικες και στη χειρότερη σαν απαίσιες ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους. Άλλες φορές, πάλι, σου δίνουν την αίσθηση πως έχουν μπλέξει σε αδιέξοδες καταστάσεις που περιλαμβάνουν όπλα, σκοτεινά καταγώγια και ναρκωτικά.

Κάτι αντίστοιχο ένιωσα όταν η 14χρονη κόρη μου ανέφερε πως «έχει πολύ μουντ γκανγκ». Στη δική μας γλώσσα, όμως, το γκανγκ (gang) σημαίνει συμμορία αδίστακτων γκάνγκστερ και παραλίγο να πάθω έμφραγμα! Σε λίγα δευτερόλεπτα την φαντάστηκα σε παρέα πιτσιρικάδων που κουβαλούν μάγκνουμ, περπατάνε με ύφος Ιταλού μαφιόζου, κλέβουν τα σάντουιτς από μικρότερα παιδιά με γυαλάκια και πυροβολούν τις γιαγιάδες της γειτονιάς που τους ρωτάνε κάθε τόσο «Τίνους είσ’ εσύ;».

Ωστόσο, αυτό που εννοούσε στην πραγματικότητα η κόρη μου, είναι πως «έχει πολύ ωραίο παρεάκι».

Δυο μέρες αργότερα, κι ενώ βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, μου εξομολογήθηκε πως «έχει μπιφ για το κρας φίλης που την έχει κριντζάρει». Δεν σας κρύβω ότι ανησύχησα. Ακούμπησα το χέρι μου στο μέτωπό της να δω αν έχει πυρετό και άρχισα να κάνω ερωτήσεις τύπου «Πώς σε λένε», «Τι μέρα έχουμε σήμερα» και «Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας». Αφού σιγουρεύτηκα ότι δεν πρόκειται για εγκεφαλικό, πήρα μια γενναία απόφαση: να μάθω τη διάλεκτο των νέων για να μπορώ να επικοινωνώ μαζί της πριν μας βρει κανένα κακό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35