Πριμαρόλια 2022: ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Τέχνης στο Αίγιο

Πριμαρόλια 2022: ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Τέχνης στο Αίγιο

Ένα άκρως πρωτότυπο φεστιβάλ που οργανώνεται με κέντρο έναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που διεξάγεται από τις 3 -11/9 έχει ως στόχο να ενώσει τα εικαστικά με τη μουσική και νέες μορφές δράσεις αλλά και την ιστορία του τόπου με το μέλλον.

Ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, αφηγήσεις βγαλμένες από το παρελθόν που προσβλέπουν στο μέλλον, εικαστικά, μουσική και σινεμά σε μια συνένωση όλων των τεχνών πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια που φέτος έχει τη θεματική Τροχιές/Trajectories και πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στο Αίγιο, σε σύλληψη και οργάνωση του οργανισμού Πριμαρόλια, από 3 – 11 Σεπτεμβρίου.

Εκεί, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου διεξάγεται ένα άκρως πρωτότυπο φεστιβάλ που συνδέει την ιστορία με τον πολιτισμό, τα εικαστικά με την περφόρμανς και τις νέες μορφές δράσης: μάλιστα το όνομα «Τροχιές» αφορμάται από τη φιλοδοξία του φεστιβάλ να υπερβεί τα όρια και να ενώσει το ατομικό με το συλλογικό φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες από διαφορετικές κατευθύνσεις. Για εννέα μέρες, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από εικαστικές, πολιτιστικές και ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς, αλλά και να περιηγηθεί στον ατμοσφαιρικό χώρο του σταθμού υπό τους ήχους μουσικών επιλογών κάθε βράδυ.

Ο παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Αιγίου επαναπροσεγγίζεται ως ένα διευρυμένο πείραμα: χώροι μετάβασης, αναμονής, αποχωρισμού και επανένωσης συνυφαίνονται με νέα πρωτότυπα έργα των καλλιτεχνών ως in situ σχόλια, στις συγκλίσεις της performance art, των εγκαταστάσεων και των νέων μέσων, αναδεικνύοντας κατώφλια εμπειρίας σε έναν σταθμό-μεταφορά για μια εποχή, μια κοινωνία και την ανθρώπινη ύπαρξη. Τροχιές, ιστορίες και ταξίδια προς αναζήτηση του επόμενου τόπου και βήματος – τροχιές παράλληλες και τεμνόμενες δημιουργούν το έρμα για καλλιτεχνική δημιουργία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35