Πώς να διαγράψετε τον εαυτό σας από το διαδίκτυο σε επτά βήματα

Πώς να διαγράψετε τον εαυτό σας από το διαδίκτυο σε επτά βήματα

Από τη στιγμή που κάτι βρίσκεται στο διαδίκτυο, δεν είναι εύκολο να το διαγράψετε. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να «καθαρίσετε» την παρουσία σας…

ν έχετε «γκουγκλάρει» ποτέ τον εαυτό σας, θα ανακαλύψετε ένα μικρό μέρος από όσα γνωρίζει το διαδίκτυο για εσάς. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET, για να μάθουμε αν πρέπει να ζητήσουμε από την Google να αφαιρέσει σχετικές προσωπικές πληροφορίες, που δεν θα έπρεπε να κοινοποιούνται δημοσίως.

Τον Απρίλιο του 2022, η Google προσέθεσε νέες επιλογές για τη διαγραφή των προσωπικών πληροφοριών από τη μηχανή αναζήτησής της, όπως στοιχεία ταυτότητας ή φωτογραφίες, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, επαφών, προσωπικών πληροφοριών και συγκεκριμένων δεδομένων, όπως είναι τα ιατρικά αρχεία. Η Google δεν θα αφαιρέσει όμως τα προσωπικά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δημοσιευμένα άρθρα ή σε βάσεις δεδομένων δημόσιων αρχείων.

Η λειτουργία αυτή ήλθε να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα επιλογή για τη διαγραφή περιεχομένου από την αναζήτηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε πρόκληση βλάβης, όπως πορνογραφικό υλικό χωρίς συναίνεση, εικόνες ανηλίκων ή παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Για τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Google συμμορφώθηκε με το Άρθρο 17 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων για Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»), το οποίο κατευθύνει όλες τις εταιρείες στην ΕΕ να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων κατόπιν αιτήματος.

Από τη στιγμή που κάτι βρίσκεται στο διαδίκτυο, δεν είναι εύκολο να το διαγράψετε. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να «καθαρίσετε» την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Οι ειδικοί της ESET προτείνουν επτά βήματα:

1. Αναζητήστε τον εαυτό σας στη Google. Πρώτα πρέπει να μάθετε πόσα γνωρίζει το διαδίκτυο για εσάς. Πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό σας στις μηχανές αναζήτησης, ελέγξτε τα αποτελέσματα στις πέντε πρώτες σελίδες και συνδυάστε την αναζήτηση ονόματός σας με τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση κατοικίας σας για να δείτε τι εμφανίζεται.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35