Το σπίτι της γιαγιάς του Καρόλου στο Νέο Ηράκλειο… που γίνεται Μουσείο

Το σπίτι της γιαγιάς του Καρόλου στο Νέο Ηράκλειο… που γίνεται Μουσείο

Το διαβάσαμε στο σημερινό φύλλο του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και ανατρέξαμε στο να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, για ένα κτίριο κόσμημα για την πόλη του Νέου Ηρακλείου, για ένα κτίριο που κουβαλάει τη δική του ιστορία.

Στον ιστότοπο http://www.royalchronicles.gr/ βρήκαμε μέσω του https://www.protagon.gr/ ένα αναλυτικό κείμενο (σε επιμέλεια Ανδρέα Μέγκου) που απηχεί την πραγματικότητα γύρω από την ζωή και τις δραστηριότητες της πριγκίπισσας Αλίκης.

«Η έπαυλη κτίστηκε γύρω στο 1920 και ανήκε, πριν γίνει ιδιοκτησία της πριγκίπισσας Αλίκης, στην οικογένεια Παπαδάκη. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο με αυστηρές γραμμές, τύπου πυργόσπιτου. Η αρχιτεκτονική του έχει στοιχεία βυζαντινά και μπαρόκ. Τον Μάιο του 1967, ο γιος της Αλίκης, Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, και η σύζυγός του Βασίλισσα Ελισάβετ, της ζήτησαν να αναχωρήσει από την Ελλάδα και να πάει να ζήσει μαζί τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Έτσι, η πριγκίπισσα Αλίκη, φεύγοντας από την Ελλάδα δώρισε την έπαυλη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για φιλοξενία και αναψυχή των ηλικιωμένων. Μάλιστα με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ε.Ε.Σ. ιδρύθηκε το πρώτο κέντρο αναψυχής για την τρίτη ηλικία που αποτέλεσε τον προπομπό των ΚΑΠΗ που ακολούθησαν, με ιδιαίτερη κοινωνική αποδοχή, την δεκαετία του ’80…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

https://www.royalchronicles.gr/princess-alice-villa-in-athens-greece/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35