Καθαρίζετε το πορτοκάλι και η πρώτη κίνηση είναι να πετάξετε τη φλούδα, αφού δεν τρώγεται. Κι, όμως, οι χρήσεις της μέσα στο σπίτι μπορούν να σας λύσουν μαγικά τα χέρια.
Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που χρησιμοποιούμε προϊόντα από την κουζίνα μας είτε ως καθαριστικά είτε για να δώσουμε μικρές λύσεις στα καθημερινά οικιακά προβλήματα. Με έναν τέτοιο χρηστικό τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε και τις φλούδες πορτοκαλιού τις οποίες δεν πρέπει να πετάτε κατευθείαν από εδώ και πέρα. Εκτός από το ότι μπορείτε να τις αποξηράνετε και να φτιάξετε ένα φυσικό αρωματικό στο χώρο υπάρχει και ένα άλλο tip για το φούρνο σας.
Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ιδιαίτερα αν αυτό έχει έντονη μυρωδιά, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βάλτε μέσα στο φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι και αφήστε τις εκεί για 15-30 λεπτά.
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει καθώς ο φούρνος σας θα μοσχομυρίσει και το πορτοκάλι θα εξαφανίσει τις έντονες μυρωδιές από το φαγητό που μόλις μαγειρέψατε.
Πηγή: https://www.ourlife.gr/