Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην ομαδική, θεματική έκθεση εικαστικών «Ζωές ξεριζωμένες»

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην ομαδική, θεματική έκθεση εικαστικών «Ζωές ξεριζωμένες»

«Ζωές ξεριζωμένες» 12 – 17 Δεκεμβρίου 2022, MegArt Gallery (Κασομούλη 102 – 117 44 – Αθήνα)

«...τρεις μήνες οδοιπορούμε, έλιωσαν τα παιδιά και οι γυναίκες κι οι άντρες ντρέπονται πια να ζητιανέψουν…» [Ν. Καζαντζάκης – “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”]

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος διοργανώνει ομαδική, θεματική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Ζωές ξεριζωμένες», η οποία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της MegArt Gallery, από 12 ως 17 Δεκεμβρίου 2022, στον φιλόξενο χώρο της.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα δρώμενα (ομιλίες, λογοτεχνικές και μουσικές παρουσιάσεις κ.λ.π) και μετά τη λήξη της, θα φιλοξενηθεί διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα δίκτυα Facebook και Youtube.

Έναυσμα και πηγή έμπνευσης αυτής της θεματικής έκθεσης και με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι η αποτύπωση των συνθηκών της ζωής των προσφύγων, πριν και μετά το ταξίδι του ξεριζωμού, καθώς και τα συναισθήματα για τις ματωμένες ρίζες και τις χαμένες πατρίδες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εκεί που σε πολλές γωνιές του κόσμου μας «αργοπεθαίνει» η ειρήνη, οι πόλεμοι δημιουργούν ανθρώπινα ποτάμια που κυλούν απεγνωσμένα, ψάχνοντας δρόμους σωτηρίας και επιβίωσης. Γιατί προσφυγιά είναι τα τρομαγμένα μάτια, ο φόβος, η απελπισία και ο θυμός της απώλειας, που προκαλεί ο πόλεμος. Μα είναι και η αξιοπρέπεια, η πίστη και θέληση για ζωή, η ανάγκη για δημιουργία και προκοπή, το όνειρο της επιστροφής στις ρίζες και εκείνη η άσβεστη ελπίδα για ειρήνη.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 30 εικαστικοί δημιουργοί, με δημιουργίες ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, χαρακτικής, κατασκευές, κ.ά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής. Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Δηλώσεις συμμετοχής ως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  όπως περιγράφεται στους όρους συμμετοχής.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 30 συμμετοχών και μετά.

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr  καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εικαστικοί δημιουργοί (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες), ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη,

2. Κάθε δημιουργός θα έχει στη διάθεσή του ένα (1) μέτρο αυστηρά και σε αυτό θα μπορεί να εκθέσει ένα (1) έργο του ως 80εκ., ή δύο (2) έργα των 40εκ.

3. Τα επίτοιχα έργα (πίνακες), θα πρέπει να φέρουν στο πίσω μέρος τους σύρμα και όχι τριγωνάκι για την ορθή ανάδειξή τους στον χώρο. Κατασκευές ή γλυπτά θα πρέπει να συνοδεύονται από τη βάση τους, για την οποία υπόχρεοι είναι οι καλλιτέχνες και πάντα κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του Ομίλου.

4. Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο, θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος, τη θεματική και το είδος κάθε έργου.

5. Η αποστολή (με courier) των έργων στο γραφείο του Ομίλου (Ελευθερίου Βενιζέλου 156, 4ος όροφος, Τ.Κ. 176 75, Καλλιθέα Αττικής - για όσους δεν μπορούν να τα παραδώσουν στον χώρο της έκθεσης), βαρύνει τον καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί επίσης να τα παραδώσει ο ίδιος. Το αυτό ισχύει και για την παραλαβή των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης.

Τα έργα θα επιστραφούν στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιοριστεί άλλη. Οι καλλιτέχνες οφείλουν να έχουν αμπαλαρισμένα σωστά τα έργα τους για να είναι ασφαλής η μεταφορά τους στον χώρο της έκθεσης, καθώς και η επιστροφή τους.

Για την παράδοση των έργων για το στήσιμο της έκθεσης, για την παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, όπως και για τις λοιπές λεπτομέρειες της διοργάνωσης (εγκαίνια κ.λ.π), θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

6. Οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό καλούνται να συμβουλευθούν την Πρεσβεία και τα Προξενεία της χώρας τους, έτσι ώστε τα έργα τους να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα έγγραφα - άδειες για την αποστολή τους στην Ελλάδα. Αυτά τα έγγραφα και τα δηλωτικά πρέπει να εκδίδονται και να ισχύουν όχι μόνο για την παράδοση αλλά και για την επιστροφή των έργων από τον τόπο της έκθεσης στη χώρα προέλευσης.

7. Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει στη γραμματεία, μέσω email, ως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 (καταληκτική ημερομηνία),

α) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής όπου θα επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (κινητό τηλέφωνο – email),

β) φωτογραφία του έργου ή των έργων με τα οποία συμμετέχει και

γ) αντίγραφο καταθετηρίου αξίας συμμετοχής.

Η φωτογραφία του έργου/ έργων, θα χρειαστεί να είναι σε μορφή jpg υψηλής ευκρίνειας (περίπου 1-1,5 ΜΒ), έγχρωμη, χωρίς φωτοσκιάσεις, τοποθετημένη ευθέως και όχι υπό γωνίαν. Με την παραλαβή, θα λαμβάνει απαντητικό μήνυμα με τον αριθμό προτεραιότητας.

8. Αξία συμμετοχής στην έκθεση:

  • Ενεργά μέλη Ομίλου: 30 ευρώ.
  • Μη μέλη: 50 ευρώ

      Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται:

  • Λειτουργικά έξοδα φιλοξενίας της έκθεσης στο ατελιέ
  • Δημιουργία και εκτυπώσεις διπλωμάτων συμμετοχής
  • Μπουφέ εγκαινίων και παράλληλων δρώμενων
  • Αναμνηστικών δώρων

Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 30/11/2022, στον λογαριασμό του Ομίλου:

Τράπεζα: Eurobank

Δικαιούχος: ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014   

IBAN: GR7202604000000140200210014

(στην αιτιολογία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και έκθεση Ζωές).

Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη και όχι τον Όμιλο.

9. Κάθε δημιουργός θα λάβει δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό την ημέρα των εγκαινίων και εικαστικό κατάλογο σε ηλεκτρονική μορφή, μετά το πέρας της έκθεσης.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής και αποστολής φωτογραφιών αυστηρά, η Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 30 συμμετοχών και μετά.

Η Πρόεδρος: Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                                         

Ο Γενικός Γραμματέας: Δημήτριος Πολλάτος



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35