Τα πιο παράξενα διατροφικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο…

Τα πιο παράξενα διατροφικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο…

Η Πρωτοχρονιά είναι μία παγκόσμια χαρούμενη γιορτή, που κάθε χώρα τη ζει διαφορετικά, σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα. Δες τι χρειάζεται να ξέρεις για τις διατροφικές παραδόσεις σε περίπτωση που έχεις κανονίσει να μετρήσεις αντίστροφα τον χρόνο σε κάποια από τις παρακάτω χώρες.

Υπάρχει κάτι μαγικό στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τον προβληματισμό του για το παρελθόν σε συνδυασμό με την υπόσχεση για μια νέα αρχή, την επόμενη μέρα. Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι γιορτάζουν διαφορετικά αυτή τη μέρα. Οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε γύρω από το φαγητό, το οποίο μπορεί να συμβολίζει κάθε είδους καλή τύχη.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα κόβουμε τη βασιλόπιτα, σπάμε το ρόδι, μπαίνουμε με το δεξί και διάφορα άλλα όταν μπαίνει ο καινούργιος χρόνος. Ξέρεις, όμως, την ίδια στιγμή, τι κάνουν σε άλλες χώρες;

Ισπανία

Αν και οι Ισπανοί σίγουρα ξέρουν πώς να κάνουν πάρτι, όταν το ρολόι χτυπά τα μεσάνυχτα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα βρεις πολλούς να κάνουν ένα διάλειμμα από τις γιορτές για να φάνε 12 σταφύλια. Όσοι καταφέρνουν να τελειώσουν τη μπουκιά τους με τα σταφύλια μέχρι το τελευταίο χτύπημα της καμπάνας πιστεύεται ότι θα έχουν καλή τύχη για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι μια παράδοση από τη δεκαετία του 1880, οπότε πρέπει να υπάρχει κάτι σε αυτό. Το έθιμο έχει εξαπλωθεί και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35