Σε ποια πόλη της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα ρομπότ; - Πώς κινούνται και τι μεταφέρουν

Σε ποια πόλη της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα ρομπότ; - Πώς κινούνται και τι μεταφέρουν

Τα αυτόνομα ρομπότ μεταφορών αγαθών ξεκίνησαν να δοκιμάζονται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον δήμο των Τρικάλων.

Μια εικόνα από το μέλλον γίνεται τώρα πραγματικότητα στα Τρίκαλα όπου σύμφωνα και με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ξεκίνησαν οι πιλοτικές δομικές των αυτόνομων ρομπότ μεταφορών (delivery droids).

Οι πιλοτικές δοκιμές ξεκίνησαν μέσα από τη συνεργασία της e-Trikala, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και του Πανεπιστημίου της Γένοβας (UNIGE), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW.

Τα αυτόνομα ρομπότ ξεκίνησαν τις «εργασίες» τους αρχικά στον Μύλο των Ξωτικών, μεταφέροντας τα γράμματα των μικρών παιδιών από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών προς τον Αη Βασίλη.

Τις επόμενες ημέρες, τα ρομπότ που κατασκευάζονται από την ιταλική εταιρεία YAPE θα κινηθούν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες, αλληλογραφία και μικρά πακέτα από τους προμηθευτές στα τοπικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την e-Trikala η πιλοτική δοκιμή των αυτόνομων ρομπότ αποτελεί καινοτομία σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα ρομπότ φέρουν ασφαλιστική κάλυψη.

Παράλληλα, η επικοινωνία των αυτόνομων ρομπότ με το κέντρο ελέγχου των YAPE γίνεται μέσω δικτύου 5G εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ενώ το πρόγραμμα τέθηκε σε λειτουργία με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35