Παρκάρεις σε σουπερμάρκετ; Γιατί κινδυνεύεις, τι πρέπει να προσέχεις

Παρκάρεις σε σουπερμάρκετ; Γιατί κινδυνεύεις, τι πρέπει να προσέχεις

Μια απλή, καθημερινή συνήθεια μπορεί να κρύβει παγίδες για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, καθώς στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης η δικαιοδοσία της τροχαίας είναι περιορισμένη.

Οι περισσότεροι από εμάς σταθμεύουν σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και δη σε εκείνους που έχουν δημιουργήσει πολυκαταστήματα και supermarket για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, αγνοώντας παρ’ όλα αυτά όχι μόνον το καθεστώς λειτουργίας των συγκεκριμένων χώρων αλλά και το τι μπορεί να συμβεί σε εκείνη την περίπτωση που προκύψει κάποιο ατύχημα στους συγκεκριμένους χώρους.

Αυτό που οφείλει να γνωρίζει κανείς είναι ότι οι χώροι στάθμευσης καταστημάτων, είτε αυτοί είναι υπαίθριοι είτε στεγασμένοι (κλειστοί), θεωρούνται ιδιωτικοί χώροι και όχι δημόσιοι, ακόμα και σε εκείνη την περίπτωση που υπάρχει σήμανση, αντίστοιχη εκείνης του δημόσιου οδικού δικτύου.

Σε έναν ιδιωτικό χώρο, λοιπόν, όπως είναι το parking ενός πολυκαταστήματος ή supermarket, οι δυνατότητες καταγραφής ενός ατυχήματος ή μιας παράβασης είναι περιορισμένες τουλάχιστον από τα αστυνομικά όργανα, τα οποία θεωρητικά δεν έχουν πρόσβαση-δικαιοδοσία σε αυτόν.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35