«Νεκρή κρεβατοκάμαρα»: Γάμοι χωρίς σεξ για τους μιλένιαλ

«Νεκρή κρεβατοκάμαρα»: Γάμοι χωρίς σεξ για τους μιλένιαλ

Γάμοι χωρίς σεξ: «Τα πρώτα (αρκετά) χρόνια του γάμου μας είχαμε απίστευτη σεξουαλική ζωή. Και όσο μεγαλώνει (τώρα είναι 30), απλώς δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει πλέον το σεξ» και «Γιατί προτιμάει το χέρι του από το να κάνει σεξ μαζί μου;» είναι κάποια από τα πολλά σχόλια στο subreddit r/DeadBedrooms στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit, μια «ομάδα συζήτησης για όσους βρίσκονται σε σχέσεις χωρίς σεξουαλική επαφή».

Η προσέγγιση της ομάδας είναι κάπως ωμή: «Οι συμβουλές είναι πάντα ευπρόσδεκτες και μην σας κάνει εντύπωση που έχουμε ακούσει τα πάντα».

Ενώ μπορεί να ακούγεται φυσιολογικό να λένε κάτι τέτοιο ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται να διατηρήσουν τη φλόγα που είχαν πριν από δεκαετίες, όμως πολλές από αυτές τις αναρτήσεις τις κάνουν άτομα στα 25 και τα 35 τους. Κάποιοι λένε πως τα παιδιά ή ο γάμος έβαλαν φρένο στη σεξουαλική τους ζωή. Άλλοι λένε πως οι -με «χαμηλή λίμπιντο»- σύζυγοι τους παρακολουθούν ώρες ατελείωτες πορνογραφικό υλικό, αλλά δεν διεγείρονται με τους συντρόφους τους.

Πλήθος μιλένιαλ μιλάει για τη «νεκρή κρεβατοκάμαρά» του.

Παρόλο που βρίσκονται ακριβώς ή περίπου στη σεξουαλική τους ακμή, εκπρόσωποι της γενιάς αυτής, σε όλο τον κόσμο, αναφέρουν πως «αποσύρονται από το σεξ». Σε αυτό συνηγορούν οι αναρτήσεις σε φόρουμ που απευθύνονται σε μιλένιαλ, ειδικά σε παντρεμένους και μακροχρόνια ζευγάρια.

Πρόσφατες στατιστικές έρευνες διηγούνται παρόμοιες ιστορίες. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2021 σε δείγμα ενηλίκων ηλικίας 18-45 ετών στις ΗΠΑ, από το Ινστιτούτο Κίνσεϊ του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και την εταιρείας ειδών για ενήλικες Lovehoney, έδειξε πως, μεταξύ των παντρεμένων ενηλίκων, οι μιλένιαλ ήταν εκείνοι που ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν προβλήματα με τη σεξουαλική επιθυμία.

Η απώλεια της επιθυμίας είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους σταματάει το σεξ σε έναν γάμο», αναφέρει ο Τζάστιν Λεμίλερ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Κίνσεϊ.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Σεξολόγοι και ερευνητές αναφέρουν μια ποικιλία παραμέτρων που εξηγούν για ποιο λόγο οι μιλένιαλ δεν έχουν σεξουαλική επαφή με τον/την σύζυγό τους, και τα αίτια κυμαίνονται από τη φάση της ζωής στην οποία βρίσκονται έως την τεράστια επίδραση του διαδικτύου. Εκτός από τους συγκεκριμένους λόγους που προκαλούν προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα, η γενιά αυτή αντιμετωπίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και κάποια μοναδικά -ακόμα και πρωτόγνωρα- εμπόδια για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35