«Τουρισμός για Όλους»: Στις 30 Ιανουαρίου η 3η κλήρωση για 125.000 νέους δικαιούχους

«Τουρισμός για Όλους»: Στις 30 Ιανουαρίου η 3η κλήρωση για 125.000 νέους δικαιούχους

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα γίνει η 3η κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους.

Αυτό δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε καλό θα ήταν οι δικαιούχοι να σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν.

Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2020-2021 ως ένα μέτρο στήριξης του τουρισμού μέσα στην πανδημία, και μέσω αυτού εξαργυρώθηκαν 19 εκατ. ευρώ από 200.000 δικαιούχους.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει διπλό στόχο: πρώτον, τη στήριξη -σε εποχές παγκόσμιων κρίσεων – των συμπολιτών μας, και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη χώρα και σε όλο το έτος, ανέφερε η υφυπουργός.

Το «Τουρισμός για όλους» αναβαθμίστηκε σημαντικά. Πλέον χορηγείται με ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο, ενώ η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο, και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ πολίτες. Καλύπτει διαμονή σε κάθε προορισμό της χώρας, και για το σύνολο των χειμερινών μηνών, συμβάλλοντας στην επέκταση της σεζόν, ενώ οι επιχειρήσεις πιστώνονται τα χρήματα άμεσα, σημειώνει η κ. Ζαχαράκη.

Για το 2022-2023 έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, «την ίδια στιγμή που στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χορηγηθεί ποτέ αντίστοιχη επιδότηση διαμονής από το Υπουργείο Τουρισμού» επισημαίνει η υφυπουργός.

Τα οφέλη

Μέσω του προγράμματος, ενισχύθηκαν ιδιαίτερα εναλλακτικοί προορισμοί και η ενδοχώρα. Κορυφαίες συνολικά περιφέρειες ήταν αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αττικής και Θεσσαλίας, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες εμφάνισαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Από προορισμούς ειδικότερα ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές (όπως Τολό, Πάργα, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα, Καστοριά).

«Στο υπουργείο Τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι στην δέσμευση της κυβέρνησης για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, και σχεδιάζουμε ήδη την συνέχιση του προγράμματος και στο μέλλον, βελτιώνοντας το διαρκώς, προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά» τονίζει η κ. Ζαχαράκη.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35