Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο του απατεώνα;

Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο του απατεώνα;

Ο τελειομανής, ο σούπερ ήρωας, η γεννημένη ιδιοφυΐα και άλλοι τύποι ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο του απατεώνα. Και οι τρόποι για να το αντιμετωπίσεις.

Αισθάνεσαι καμιά φορά πως δεν είσαι αρκετά καλός/η για τη δουλειά που κάνεις, ότι δεν ανήκεις σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, ότι δεν είσαι αρκετά έξυπνος/η ή δεν έχεις τα απαραίτητα προσόντα για να βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι, και αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν αυτό και οι άλλοι και θα σε απομακρύνουν; Υπάρχει όνομα για αυτό, λέγεται το σύνδρομο του απατεώνα, και υπάρχουν επίσης έρευνες που υποστηρίζουν ότι έως και το 82% των ανθρώπων το βιώνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάποια στιγμή στη ζωή του.

Είμαι καλά, γιατρέ μου;

Όταν κάποιος επαινεί τις ικανότητες ή τη δουλειά σου, εσύ σκέφτεσαι πως όσα έχεις καταφέρει ήταν απλά θέμα τύχης, ή σωστού timing. Η αντίθεση ανάμεσα στο πώς βλέπεις τον εαυτό σου και πώς σε βλέπουν οι άλλοι σου δημιουργεί τύψεις για το ότι έχεις καταφέρει να «ξεγελάσεις» τους πάντες, με αποτέλεσμα να δουλεύεις ακόμα σκληρότερα για να κρύψεις τις αδυναμίες σου ή την «ανικανότητά» σου, πράγμα που δημιουργεί ακόμα περισσότερες τύψεις και ακόμα μεγαλύτερο φόβο ότι θα σε ανακαλύψουν –και θα σε απορρίψουν.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35