Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστικών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εξήγγειλε στάση εργασίας προκειμένου τα μέλη του να λάβουν μέρος στην έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ κάνει λόγο για «αδιαφορία της κυβέρνησης», «προπαγάνδα των άριστων σχέσεων που επιδίδεται η αντιπολίτευση και αφωνία της Ομοσπονδίας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και μαζική πορεία των αυτοκινητιστών ταξί της Αθήνας από τη λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα αιτήματα του κλάδου, για τα οποία θα αποφασίσει η γενική συνέλευση, όπως αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη, είναι τα παρακάτω:

1. Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2). Επαναφορά της διάταξης για το Δώρο Χριστουγέννων των ταξί με τους ίδιους όρους που ίσχυαν.

2. Νομοθετική ρύθμιση για την ειδική άδεια.

3. Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

4. Νομοθετική ρύθμιση για την απώλεια αμετάκλητης ανάκλησης ιδανικού μεριδίου ΕΔΧ.

5. Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35