Έρευνα: Τι κρύβεται μέσα στα πατατάκια;

Έρευνα: Τι κρύβεται μέσα στα πατατάκια;

Η ιστορία λέει ότι οι λεπτοκομμένες τραγανές πατάτες ανακαλύφθηκαν στην Αμερική, τον 19ο αιώνα, εξαιτίας της ιδιοτροπίας ενός απαιτητικού καλοφαγά και της έκρηξης θυμού ενός θιγμένου σεφ, ονόματι George Crum. Οι τηγανητές πατάτες που ζήτησε ο πελάτης ήταν χοντρά κομμένες και τις γύρισε πίσω. Τότε, ο σεφ για να τον εκδικηθεί, τις έκοψε όσο πιο λεπτές μπορούσε, τις τηγάνισε και του τις σέρβιρε.

Ο πελάτης ενθουσιάστηκε, η ζήτηση στο εστιατόριο αυξήθηκε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σεφ να αποκτήσει τεράστια φήμη και εν τέλει να μείνει στην αιωνιότητα ως «ο Έντισον του λίπους» (The Edison of grease).

Το 1926, μία επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια, η Laura Scudder, για να μεγαλώσει τη διάρκεια ζωής και να προστατεύσει την εθιστική τραγανότητά τους, συσκεύασε τα τηγανισμένα πατατάκια σε κέρινες σακούλες διαφημίζοντας «τα πιο θορυβώδη τσιπς στον κόσμο». Έπειτα ένας άλλος ανακάλυψε τη συσκευασία από αλουμινόχαρτο και κάπως έτσι, χρόνο με το χρόνο φτάσαμε σήμερα, τα περίφημα τσιπς πατάτας να αποτελούν το δημοφιλέστερο σνακ σε όλο τον κόσμο.

Πόσα και τι πατατάκια τρώμε;

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα «Potato Chips Market 2023», το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς, το 2022 αποτιμήθηκε σε 47,985 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,1% φτάνοντας τα 64,679 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. Παρότι τα συσκευασμένα τσιπς, δηλαδή «οι λεπτές αλατισμένες τραγανές φέτες πατάτας» καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι προτιμήσεις των γεύσεων διαφέρουν μεταξύ των περιοχών.

Η απλή εκδοχή (μόνο αλάτι) έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με την εκδοχή των πρόσθετων γεύσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35