Λίστα αυτοάνοσων νοσημάτων και περιγραφή

Λίστα αυτοάνοσων νοσημάτων και περιγραφή

Είναι ότι δύσκολο μπορεί να μας συμβεί, καθώς τα περισσότερα μας είναι λίγο άγνωστα, αλλά όποιος ψάχνει, μαθαίνει:

Αχαλασία - Achalasia

Η Αchalasia είναι μια σπάνια διαταραχή που καθιστά δύσκολο για τα τρόφιμα και τα υγρά να περάσουν στο στομάχι σας. Η αχαλία εμφανίζεται όταν τα νεύρα στον σωλήνα που συνδέει το στόμα με το στομάχι (οισοφάγος) καταστρέφονται. Ως αποτέλεσμα, ο οισοφάγος χάνει την ικανότητα να πιέζει τα τρόφιμα κάτω και η μυϊκή βαλβίδα μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου (κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα) δεν χαλαρώνει πλήρως - καθιστώντας δύσκολη την τροφή να περάσει στο στομάχι σας.

Δεν υπάρχει θεραπεία για αχαλασία. Αλλά τα συμπτώματα μπορούν συνήθως να αντιμετωπιστούν με ελάχιστα επεμβατική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση

Η νόσος του Άντισον - Addison’s disease

Η νόσος του Addison είναι μια ασυνήθιστη αυτοάνοση ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από χρόνια και ανεπαρκή λειτουργία του εξωτερικού στρώματος των επινεφριδίων. Τα επινεφρίδια βρίσκονται πάνω από κάθε νεφρό και παράγουν ζωτικές γλυκοκορτικοειδείς ορμόνες. Λόγω αυτής της χρόνιας υπολειτουργίας των επινεφριδίων, τα άτομα με νόσο του Addison παρουσιάζουν ανεπάρκεια στην παραγωγή γλυκοκορτικοειδών ορμονών. Οι γλυκοκορτικοειδείς ορμόνες εμπλέκονται στο πώς το σώμα χρησιμοποιεί και αποθηκεύει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος και σάκχαρο αίματος.

Η νόσος των ενηλίκων Στιλλ - Adult Still's disease

Η νόσος του Adult Still είναι ένας σπάνιος τύπος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που εμφανίζει πυρετό, εξάνθημα και πόνο στις αρθρώσεις. Μερικοί άνθρωποι έχουν μόνο ένα επεισόδιο ασθένειας των ενηλίκων Still. Σε άλλους ανθρώπους, η κατάσταση παραμένει ή επαναλαμβάνεται.

Αυτή η φλεγμονή μπορεί να καταστρέψει τις αρθρωτούς αρθρώσεις, ιδιαίτερα τους καρπούς. Η θεραπεία περιλαμβάνει φάρμακα, όπως πρεδνιζόνη, που βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής.

Αμαματοσφαιριναιμία - Agammaglobulinemia

Είναι μια ανοσολογική διαταραχή που σχετίζεται με την ανεπάρκεια αντισωμάτων (υπογαμμασφαιριναιμία) και εκδηλώνεται σε μια ποικιλία διαταραχών ανοσοανεπάρκειας στις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα τίθεται σε κίνδυνο. Αυτή η ομάδα ανοσολογικών ανεπαρκειών μπορεί να είναι συνέπεια μιας κληρονομικής κατάστασης, ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος από γνωστό ή άγνωστο αίτιο, μιας σχέσης με αυτοάνοσες ασθένειες ή μιας κακοήθειας.

Οι ανεπάρκειες της ανοσοσφαιρίνης μπορεί να αναφέρονται με πολλά διαφορετικά ονόματα, καθώς υπάρχουν αρκετές μεταβλητές εντός των ξεχωριστών αλλά συναφών ανοσολογικών διαταραχών. και υπάρχουν επίσης πολλές υποομάδες. Ανεπάρκεια αντισωμάτων, έλλειψη ανοσοσφαιρίνης και ανεπάρκεια γάμμα σφαιρίνης είναι όλα συνώνυμα της υπογαμμασφαιριναιμίας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35