Ζεστό ή κρύο; Τι βάζουμε στους τραυματισμούς;

Ζεστό ή κρύο; Τι βάζουμε στους τραυματισμούς;

Από τον φυσικοθεραπευτή Γιώργο Σιδηρόπουλο

Θερμοθεραπεία ή κρυοθεραπεία; Ζεστά ή κρύα επιθέματα; Τι συστήνεται μετά από κάποιο μυοσκελετικό τραυματισμό για καλύτερη αποκατάσταση;

Η εφαρμογή θερμότητας ή κρυοθεραπείας αποτελεί ένα συχνό και σημαντικό μέρος της αποκατάστασης ενός τραυματισμένου ιστού. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη σύγχυση πολλές φορές ως προς το ποια μορφή είναι πιο αποτελεσματική ανά περίπτωση κατά την αποκατάσταση.

Ένας γενικός κανόνας για την θερμοθεραπεία ως παρέμβαση είναι ότι μειώνει τον αρθρικό και μυϊκό πόνο και επιταχύνει την επούλωση των προσβεβλημένων ιστών. Αντίθετα η κρυοθεραπεία συμβάλει στην συστολή των αιμοφόρων αγγείων, μπλοκάρει νευρικά ερεθίσματα, βοηθά στην αναλγησία και μειώνει το πρήξιμο.

Παρακάτω θα αναλυθούν οι βασικές ενδείξεις για την χρήση κρυοθεραπείας και θερμοθεραπείας, θα γίνει μία σύντομη αναφορά στα τρία στάδια που συμβαίνουν μετά από έναν τραυματισμό και που συστήνεται η χρήση ζεστού ή κρύου επιθέματος και τέλος θα δοθούν τα πιο γνωστά παραδείγματα μυοσκελετικών τραυματισμών και ποια παρέμβαση συστήνεται στη φάση της αποκατάστασης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

https://www.fmh.gr/zesta-kria-epithemata/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35