Καβάλα: Ένα νέο θέατρο «τσέπης», επένδυση στον πολιτισμό μιας κοινωνίας

Καβάλα: Ένα νέο θέατρο «τσέπης», επένδυση στον πολιτισμό μιας κοινωνίας

Χρειάστηκε ένα παλιό μαγαζί σ' ένα από τα στενά του κέντρου της Καβάλας, η δημιουργική διάθεση δύο νέων ανθρώπων, η επιχειρηματική πρωτοβουλία τους ενός εξ αυτών και η μεγάλη αγάπη τους για το θέατρο για να προκύψει κάτι εντυπωσιακό και πρωτοπόρο για τα δεδομένα μιας σχετικά μικρής πόλης, που πλέον έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για τη δημιουργία του πρώτου θεάτρου «τσέπης» (pocket theatre).

Μέσα σε μόλις 45 τετραγωνικά μέτρα χώρεσαν μια αξιοπρεπής πολυμορφική θεατρική σκηνή, άρτια εξοπλισμένη με ήχο και φώτα τελευταίας τεχνολογίας, η πλατεία για τους θεατές, χωρητικότητας τριάντα θέσεων, το εκδοτήριο των εισιτηρίων, ένας μικρός χώρος υποδοχής, wc για το κοινό και καμαρίνια για τους ηθοποιούς.

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο «Kouinta Pocket Theatre», το πρώτο ιδιωτικό θέατρο «τσέπης» που απέκτησε η Καβάλας και ίσως ένα από τα πρώτα ιδιωτικά θέατρα «τσέπης» που λειτουργούν εκτός Αθήνας. Δημιουργός του, η ηθοποιός και θεατρολόγος Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, που κατάφερε να μεταμορφώσει τον δύσκολο καιρό της πανδημίας σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής της.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35