Πώς το καθημερινό μας τοστ αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου!!!

Πώς το καθημερινό μας τοστ αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου!!!

Το τοστ (με ζαμπόν, γαλοπούλα ή κάποιο άλλο αλλαντικό και τυρί) αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεύμα μεταξύ των Ελλήνων, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η καθημερινή του κατανάλωση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και άλλων προβλημάτων υγείας.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την καπνιστή ή βραστή γαλοπούλα σε φέτες, έναντι του ζαμπόν ή της μορταδέλας, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χαμηλό σε λιπαρά.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι επιστήμονες εδώ και χρόνια γνωρίζουν και προειδοποιούν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η καθημερινή κατανάλωση αλλαντικών. Δυστυχώς, η καθημερινή κατανάλωση αυτή συχνά παρατηρείται και μεταξύ των παιδιών, καθώς αρκετές εταιρίες προωθούν εδώ και χρόνια το τοστάκι με κάποιο αλλαντικό ως το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο.

Οι κίνδυνοι των αλλαντικών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εδώ και καιρό χαρακτηρίσει το επεξεργασμένο κρέας (συμπεριλαμβανομένων των αλλαντικών) ως «γνωστή καρκινογόνα ουσία», κατατάσσοντάς την στην ομάδα 1, που είναι και η κορυφαία ομάδα. Σημειώνουμε εδώ ότι στην ίδια ομάδα κατατάσσεται το κάπνισμα και ο αμίαντος. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες είναι τόσο βέβαιοι για την καρκινογόνο δράση των αλλαντικών, όσο και για εκείνη του καπνίσματος και του αμύαντου.

Για να μιλήσουμε με νούμερα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Harvard, ανακάλυψε ότι η κατανάλωση 25 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 19%.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35