Αυτές οι 13 καθημερινές φράσεις δείχνουν ότι έχετε υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη

Αυτές οι 13 καθημερινές φράσεις δείχνουν ότι έχετε υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα αναγνώρισης και κατανόησης των συναισθημάτων, και σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα, αλλά και για τους άλλους.

Έρευνες έχουν δείξει πως αυτό είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο προσόν, το οποίο μάλιστα πολλές φορές διακρίνει τους ηγέτες, από το υπόλοιπο σύνολο.

Η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει, όποιον την έχει, να χτίσει και να ενισχύσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, να εκτονώσει τις συγκρούσεις και να είναι περισσότερο ικανοποιημένος στην εργασία του.

Πώς όμως μπορεί να κατανοήσει κανείς, κατά πόσο είναι συναισθηματικά ώριμος; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχουν 13 φράσεις, που όποιος τις χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται, έχει υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη από τους περισσότερους ανθρώπους, όπως μεταδίδει το CNBC.

Αναλυτικά οι φράσεις:

1. «Θα μπορούσες να μου πεις περισσότερα για αυτό;»

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτογνωσία νοιάζονται μόνο για τις δικές τους σκέψεις και απόψεις. Αλλά οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πώς νιώθουν οι άλλοι και τι έχουν να πουν. Θα πρέπει κανείς να επικοινωνεί με τρόπο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους και να χρησιμοποιήσει τις απαντήσεις τους, ως ευκαιρία μάθησης.

2. «Σε ακούω»

Λέγοντας κανείς σε κάποιον ότι τον καταλαβαίνει, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον συνεργασίας, για συγκρότηση ομάδας. Άλλες παρόμοιες φράσεις όπως «Καταλαβαίνω τι εννοείς» σηματοδοτούν ότι ακούει κανείς πραγματικά και ανοίγουν τις διόδους καλύτερης επικοινωνίας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35