Πάσχα στις Κυκλάδες: 6 έθιμα, 6 ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες

Πάσχα στις Κυκλάδες: 6 έθιμα, 6 ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες

Μια διαδρομή στα πιο εντυπωσιακά έθιμα των νησιών των Κυκλάδων και προετοιμάζουμε τις εξορμήσεις μας για τις πασχαλινές ημέρες.

Το σήμα δίνεται με το που βγουν τα δοχεία με τον ασβέστη στην αυλή. Όλοι, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στο ασβέστωμα του νησιού εν αναμονή της μεγάλης γιορτής. Τα παιδιά αναλαμβάνουν τους αρμούς στους πλακόστρωτους δρόμους και οι μεγαλύτεροι τα υπόλοιπα. Το λευκό καταλαμβάνει τα πάντα: τοίχους, αυλές, πεζούλια, φράχτες και σκαλιά.

Τα αγριολούλουδα που φυτρώνουν γύρω από τις Χώρες των Κυκλάδων συναγωνίζονται τις μυρωδιές από τα λουλούδια των αυλών. Τη Μεγάλη Παρασκευή ο Επιτάφιος γυρνάει σε όλα τα σοκάκια και τα καλντερίμια, ενώ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Ανάσταση γιορτάζεται με κατάνυξη αλλά και πολλά βεγγαλικά.

Το Πάσχα στις Κυκλάδες είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία γεμάτη όμορφες, ανοιξιάτικες εικόνες. Τα περισσότερα νησιά δεν έχουν ακόμα πολύ κόσμο αλλά ούτε και ζέστη και είναι η ιδανική περίοδος για να απολαύσετε βόλτες, πεζοπορίες και την ηρεμία του κυκλαδίτικου τοπίου. Στα περισσότερα νησιά το Πάσχα γιορτάζεται με ξεχωριστά έθιμα και αυτές είναι οι καλύτερες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στις Κυκλάδες το Πάσχα.

Κύθνος, το έθιμο της Κούνιας την Δευτέρα του Πάσχα…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35