Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα ναρκωτικά βιασμού;

Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα ναρκωτικά βιασμού;

Οποιαδήποτε ουσία αλλάζει τη συνείδηση ​​ενός ατόμου με τρόπο που δυσκολεύει την αυτοάμυνα ή τη σωστή λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι ναρκωτικό βιασμού. Οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τουλάχιστον το 25 τοις εκατό ή 1 στις 4 Αμερικανίδες έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση ή βιασμό. Οι περισσότεροι βιασμοί από γνωστό δράστη διαπράττονται με τη χρήση ναρκωτικών βιασμού.

Γνωρίζοντας κανείς τα ναρκωτικά βιασμού που χρησιμοποιούνται συχνότερα, τις παρενέργειές τους και τα σημάδια ενός δράστη που σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει, μπορεί ενδεχομένως να προφυλαχθεί. Το πρωταρχικό σύμπτωμα του ναρκωτικού είναι μια ξαφνική, ανεξήγητη αλλαγή στη συνείδηση.  Σε κάθε περίπτωση, ένα άτομο που πιστεύει ότι μπορεί να έχει πάρει ναρκωτικά χωρίς τη θέλησή του θα πρέπει πρώτα και κύρια να αναζητήσει ασφάλεια.

Συνήθως χρησιμοποιούνται βενζοδιαζεπίνες σε συνδυασμό με αλκοόλ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σωματική αδυναμία και απώλεια συνείδησης. Τα ναρκωτικά βιασμού κάνουν μια σεξουαλική επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, πιο εύκολη με έναν ή περισσότερους τρόπους, όπως:

  • κάνοντας το θύμα πιο συμμορφούμενο και λιγότερο ικανό να πει όχι
  • αποδυναμώνοντας το θύμα ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί ή να αντεπιτεθεί
  • κάνοντας το θύμα να χάσει πλήρως ή μερικώς τις αισθήσεις του
  • αποδυναμώνοντας τις αναστολές του θύματος, ώστε να συναινέσει σε σεξουαλική δραστηριότητα που διαφορετικά ενδεχομένως θα αρνιόταν.

Οποιοδήποτε ναρκωτικό που αλλάζει τη νοητική κατάσταση ενός πιθανού θύματος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή ναρκωτικών του δρόμου, όπως η ηρωίνη, και δημοφιλών ναρκωτικών όπως η μαριχουάνα, μπορεί να είναι φάρμακο βιασμού. Οι πιο κοινές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον βιασμό είναι:

- Το αλκοόλ είναι το πιο δημοφιλές και πιο εύκολα διαθέσιμο ναρκωτικό βιασμού. Περίπου οι μισοί βιασμοί από γνωστό περιλαμβάνουν κατανάλωση αλκοόλ από τον δράστη, το θύμα ή και τους δύο. Στις πανεπιστημιουπόλεις, που είναι ένα σύνηθες περιβάλλον βιασμού, ο βιασμός που σχετίζεται με το αλκοόλ είναι ιδιαίτερα συχνός. Το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές ενός ατόμου, κάνει τα θύματα λιγότερο ικανά να συνειδητοποιούν το περιβάλλον τους και συχνά καταναλώνεται εύκολα από αυτά. Μπορεί επίσης να τονώσει την επιθετική συμπεριφορά των βιαστών και να αυξήσει την προθυμία τους να βλάψουν τους άλλους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35