Μέχρι τις 15 Μαΐου άλλα 200 εκατ. πληρωμές για παλιά, ΕΛΓΑ και ζωικά

Μέχρι τις 15 Μαΐου άλλα 200 εκατ. πληρωμές για παλιά, ΕΛΓΑ και ζωικά

Χρειάστηκε τελικά αρκετή πίεση και μπόλικη δουλειά, λόγω της τεράστιας καθυστέρησης που εντοπίζεται στις πρόσφατες πληρωμές του αγροτικού κόσμου, για να πιστωθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 225.000 παραγωγούς μέχρι τις 13 Απριλίου.

Ωστόσο, τα χρήματα µμπήκαν και τώρα περνάμε στο επόμενο στάδιο, που περιλαμβάνει τις συνδεδεμένες στα ζωικά, υπόλοιπα περσινής ενιαίας ενίσχυσης και Βιολογικών του 2022, κάποιες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, de minimis και ενισχύσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Μάλιστα, σχετικά µε τις επερχόμενες πληρωμές σχετικές ανακοινώσεις έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εν συντομία, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν να περιμένουν τα εξής:

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Μετά τα 65 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν ως αποζημιώσεις για καλλιέργειες του πρωτογενούς τομέα από ζημιές του 2022, µμέσα στον µμήνα θα διατεθούν 4,3 εκατ. ευρώ, για τις πυρκαγιές του έτους 2022 στις Π.Ε. Λέσβου, Ρεθύµνου, Φωκίδος, 1 εκατ. ευρώ σε καλλιέργειες των οποίων οι ζημιές δεν εντοπίστηκαν από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα Copernicus, στην περίπτωση των πυρκαγιών του 2021 σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Μεσσηνία, Φθιώτιδα.

Μέσα στον Μάιο 3 εκατ. ευρώ για τις πυρκαγιές 2021, στις περιπτώσεις παραγωγών οι οποίοι ήταν εκτός του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος Copernicus, όπως της Ανατ. Μάνης.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, η εξόφληση του υπολοίπου 30% για τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό 2021», καθώς και η ενίσχυση για τις περιπτώσεις των παραγωγών, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στην ΚΥΑ του Ad Hoc Προγράμματος «Προανθικό 2021», µε συνολική δαπάνη στα 7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35