Ελευσίνα: Μια σύνθετη δράση τέχνης την τελευταία Κυριακή του Μάη

Ελευσίνα: Μια σύνθετη δράση τέχνης την τελευταία Κυριακή του Μάη

Μία ολοήμερη συμμετοχική εκδήλωση για την κυριακάτικη αργία με συναυλίες, συζητήσεις και παιχνίδι για όλες τις ηλικίες.

Η 2023 Ελευσίς παρουσιάζει, την Κυριακή 28 Μαΐου, στην ΟΑΣΗ (πρώην κάμπινγκ), το Μυστήριο 182 Η ΕΛΕΥΣΙΣ της Κυριακής, μια ολοήμερη συνάντηση με πρωινό καφέ, παιδική παράσταση, παιχνίδια, συζητήσεις, εργαστήρια, συλλογική κουζίνα και συναυλίες με αφορμή τον αναστοχασμό του νοήματος της Κυριακάτικης αργίας και το πολύτιμο αλλά και συλλογικό μοίρασμα του ελεύθερου χρόνου.

Ένα κάλεσμα για όλες τις ηλικίες

Μια κυριακάτικη εκδρομή που ξεκινά με την παιδική παράσταση του Στέφανου Παπατρέχα και της Νάντιας Δαλκυριάδου, «Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας», μία τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, το θάρρος και την αποδοχή, για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην ξεχάσετε την ψάθα και το καπέλο σας.

Στην Ελευσίνα του μύθου που βιώνει τις εναλλαγές των εποχών, τον οικουμενικό τόπο που τα ανθρώπινα ίχνη συνομιλούν διαχρονικά με τα φουγάρα των εργοστασίων στήνεται τη μέρα του ρεπό, κυριακάτικο καφενείο, για να μιλήσουν οι άνθρωποι γι’ αυτό που είναι, την ώρα που δεν εργάζονται.

Η κοινωνική ερευνήτρια σε θέματα φύλου, Άννα Βουγιούκα, ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σεραφείμ Σεφεριάδης, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ Πέννυ Κουτρολίκου και ο ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου δίνουν το στίγμα για να ξετυλιχθεί το νήμα της κοινής εμπειρίας καλώντας μας να συνομιλήσουμε για το φύλο, την εργασία, τον τόπο και το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35