Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι-παστούλα με απλά υλικά.
Υλικά
Για τη Βάση
3 αυγά
Λίγο αλάτι
55 γρ ζάχαρη
40 γρ κορν φλάουρ
40 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Για το Σιρόπι
120 γρ ζάχαρη
150 ml νερό
30 ml κονιάκ
Για τη Βουτυρόκρεμα
50 ml γάλα
2 κουταλάκια κακάο
150 γρ βούτυρο αγελαδινό
120 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
100 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Στα ασπράδια ρίχνουμε λίγο αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν μαρέγκα.
Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
Κατόπιν, με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε μποσκοτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω. Ψήνουμε για 15-18 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνεχίζουμε με το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το κονιάκ.
Φτιάχνουμε τη Βουτυρόκρεμα. Διαλύουμε το κακάο στο γάλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη που έχουμε αρωματίσει με τις βανίλιες και δουλεύουμε και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το κρύο σιρόπι από κακάο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υφή της κρέμας θα είναι σαν κομμένη αλλά δεν πρέπει να μας ανησυχεί.
Έπειτα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Σιροπιάζουμε τις κρύες βάσεις με κρύο σιρόπι. Τοποθετούμε βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε με την σοκολάτα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Τέλος, αν το επιθυμούμε διακοσμούμε με λίγο φιλέ αμύγδαλο.