Δηλητηρίαση από καρπούζι: Η εντατικοποίηση των καλλιεργειών και την αύξηση των φυτοφαρμάκων έχει ως αποτέλεσμα πολλές τοξικές και καρκινογόνες ουσίες να καταλήγουν στο πιάτο μας. Αυτό ισχύει και για το καρπούζι, ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα. Για να αποφύγετε τη δηλητηρίαση από νιτρικά άλατα που μπορεί να περιέχει ένα καρπούζι πρέπει να προσέξετε 4 προειδοποιητικά σημάδια. 5 Τρόποι! Έτσι θα Διαλέξεις το Καλύτερο Καρπούζι!
Η κίτρινη φλούδα είναι σημάδι υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών αλάτων.
Το άζωτο είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Ωστόσο, οι παραγωγοί καρπουζιού τείνουν να υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια, επειδή αυτό το κόλπο τους βοηθά να ζυγίζει το καρπούζι έως και 12 κιλά μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες. Ένας καταναλωτής μπορεί να δηλητηριαστεί από αυτό το καρπούζι. Γι’ αυτό, όταν κόβετε το φρούτο, προσέξτε το χρώμα της φλούδας — δεν πρέπει να είναι κίτρινη, ενώ η σάρκα του δεν πρέπει να περιέχει λευκές ρίγες.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ