Τα καλοκαιρινά γλυκά του κουταλιού: 15 συνταγές

Τα καλοκαιρινά γλυκά του κουταλιού: 15 συνταγές

Το τεράστιο ρεπερτόριο των ελληνικών γλυκών κουταλιού, με τη βαθιά, ντελικάτη και ιδιαίτερη γλύκα, το λεπτόρρευστο σιρόπι και η δροσιά από το παγωμένο νερό που πάντα τα συνοδεύει φωνάζουν καλοκαίρι.

Το μυστικό είναι στο σιρόπι

Στα γλυκά του κουταλιού, τα φρούτα βράζουν μέσα σε σιρόπι, μέχρι αυτό να δέσει. Στο τέλος, πρέπει να έχουν κρατήσει το σχήμα τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην έχουν διαλυθεί. Γι’ αυτό επιλέγουμε όσα είναι σφιχτά ή ελαφρώς τραγανά.

Θεωρείται ο πιο ορθόδοξος τρόπος για να φτιάξουμε γλυκά κουταλιού και αυτός με τα πιο εγγυημένα αποτελέσματα. Εννοούμε το εξής: βασικό σημείο σε ένα γλυκό κουταλιού είναι να έχει λαμπερό και διάφανο σιρόπι, το οποίο να είναι σωστά δεμένο. Φτιάχνοντας λοιπόν εξαρχής ένα πυκνό σιρόπι και προσθέτοντας έπειτα σε αυτό τα φρούτα, εξασφαλίζουμε ότι και άφθονο σιρόπι θα έχουμε, και τα φρούτα δεν θα προλάβουν να παραμαλακώσουν (όπως στις μαρμελάδες, όπου προστίθενται συνήθως εξαρχής).

Πολλές φορές, μια απροσεξία κατά την αποστείρωση ή το γέμισμα των βάζων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα γλυκά μας. Προβλήματα μπορεί επίσης να προκληθούν αν η συνταγή περιέχει περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη από το κανονικό. Γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχουμε πάντα τα βάζα, ένα μήνα αφότου τα κλείσουμε, χωρίς να τα ανοίξουμε. Τι προσέχουμε:

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35