Τι είναι τα zoomies στις γάτες και στους σκύλους

Τι είναι τα zoomies στις γάτες και στους σκύλους

Αν κάποιος σκοπεύει να κοιμηθεί για πρώτη φορά μαζί με μια γάτα, καλό είναι να έχει προετοιμαστεί για μια από τις πιο ιδιαίτερες συμπεριφορές των αγαπημένων μας αιλουροειδών: τα zoomies, ή αλλιώς, αυτό που παθαίνει η γάτα σας στις 4 η ώρα το πρωί και τρέχει πάνω κάτω σαν δαιμονισμένη.

Zoomies: τι σημαίνει αυτή η αστεία λέξη; Μπορεί να σας φαίνεται περίεργη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να έχετε συναντήσει αυτή τη γατίσια και σκυλίσια συμπεριφορά. Αν έχετε δει μια γάτα να παραμονεύει και μετά να ορμάει στον απέναντι τοίχο με διεσταλμένες κόρες και φουντωμένη ουρά, ή ένα σκύλο να τρέχει απίστευτα γρήγορα κάνοντας κύκλους γύρω απ’ τον εαυτό του, τότε είστε εξοικειωμένοι με τα zoomies, η επιστημονική ονομασία των οποίων είναι Φρενήρης Περίοδος Τυχαίας Δραστηριότητας (FRAPs).

Τα zoomies στις γάτες

Οι γάτες μπαίνουν σε κατάσταση zoomies κυρίως – αλλά όχι μόνο – τη νύχτα, καθώς είναι ζώα που βρίσκονται γεμάτα ενέργεια κυρίως το σούρουπο και τα χαράματα. Την ώρα λοιπόν που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ξεκουραστούν, οι γατούλες τους έχουν συχνά άλλα σχέδια: να τρέχουν μανιασμένα πάνω κάτω, πατώντας στα κεφάλια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Ευτυχώς, αυτή η φρενήρης κατάσταση συνήθως δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Τα zoomies συμβαίνουν κυρίως σε γατάκια μικρότερης ηλικίας, αλλά και σε γάτες όλων των άλλων ηλικιών.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35