Κολύμβηση και αναπνοή: Πως να αναπνέουμε όταν κολυμπάμε;

Κολύμβηση και αναπνοή: Πως να αναπνέουμε όταν κολυμπάμε;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κάβουρας, Γυμναστής – Προπονητής κολύμβησης, Πειραιάς

Κολύμβηση και αναπνοή: Εισπνοή, εκπνοή, εισπνοή, εκπνοή…Αυτή η λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο. Μόνο που για να προσαρμοστεί στο νερό, πρέπει να χρησιμοποιηθούν τεχνικές αναπνοής της κολύμβησης αφού η δραστηριότητα αυτή απαιτεί διαφορετικό συντονισμό της αναπνοής για όποιον βρίσκεται στο νερό.

Μην αγχώνεσαι! Αν αποφάσισες να ξεκινήσεις να κολυμπάς ή είσαι ήδη στα πρώτα μαθήματα, είσαι στο σωστό δρόμο. Η εκμάθηση της σωστής αναπνοής χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά πριν καν το καταλάβεις θα αναπνέεις χωρίς καμία δυσκολία. Για να σε βοηθήσουμε στις προπονήσεις σου, θα παρουσιάσουμε μερικές τεχνικές αναπνοής της κολύμβησης.

Κολύμβηση και αναπνοή

Για πολλούς ανθρώπους το “κράτημα” της αναπνοής κάτω από το νερό σε πρόσθια θέση (την θέση που οι κολυμβητές βρίσκονται στα περισσότερα στυλ), μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Για κάποιον άνθρωπο που δεν έχει κολυμπήσει ποτέ στην ζωή του, ακόμα και η βύθιση του προσώπου κάτω από το νερό μπορεί να τον κάνει να νιώσει άβολα.

Αυτό όμως είναι φυσιολογικό, και δυνατόν να ξεπεραστεί. Με την συνεχή εξάσκηση, η εναλλαγή της εισπνοής και της εκπνοής μετατρέπεται σε κάτι φυσιολογικό για τον άνθρωπο.

Αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο από το στόμα και την μύτη και καταλήγει να κατέχει μία νέα λειτουργία της αναπνοής που απαιτείται στο υδάτινο περιβάλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35