"Ήταν κάποτε μαζί μας" μια όμορφη βραδιά προς τιμήν των εκλιπόντων σεναριογράφων της Ε.Σ.Ε.

"Ήταν κάποτε μαζί μας" μια όμορφη βραδιά προς τιμήν των εκλιπόντων σεναριογράφων της Ε.Σ.Ε.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΙΛΙΣΙΑ έλαβε χώρα η παρουσίαση της έκδοσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος "Ήταν κάποτε μαζί μας" ένα αφιέρωμα στους διακεκριμένους, εκλιπόντες, σεναριογράφους της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής, βουλευτής Α΄Αθηνών, πρώην υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος. Εν συνεχεία ανήλθε επί του βήματος η νέα συντονιστική επιτροπή Αθηνών της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. αποτελούμενη από τις κυρίες Ευαγγελία Λιάπη, καθηγήτρια, Κατερίνα Καράμπελα, δημοσιογράφο, και Χαρά Κουρλέση, καθηγήτρια,  που αναφέρθηκαν στα επικείμενα πολιτιστικά σχέδια της Λέσχης. Ακολούθησαν ευσύνοπτες παρουσιάσεις πολιτιστικών προτάσεων από τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Μελίνα Δασκαλάκη, δικηγόρο, πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, δημοτική σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων, τον Φώτη Αποστολάρα, μουσικοσυνθέτη, γενικό γραμματέα της Π.Ο.Θ.Α., και την Εύη Βουκελάτου, ψυχοθεραπεύτρια. Η παρουσίαση του βιβλίου που εγένετο από τους κριτικούς κινηματογράφου και τηλεόρασης Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη και Δημήτρη Κολιοδήμο, μέλος της Ε.Σ.Ε. και τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρο Κακαβά. Παρεμβάσεις έγιναν από τον αντιπρόεδρο Κώστα Παπαπέτρο, τον πρώην γενικό γραμματέα Θάνο Τσάμπρα και την ηθοποιό Ντομένικα Ρέγκου. Τέλος το μέλος της Λέσχης Φίλων και μέλος της καλλιτεχνικής Επιτροπής Ηλιούπολης, καθηγήτρια Φωτεινή Σωτήρχου ενημέρωσε το κοινό για τους τρεις σχολικούς διαγωνισμούς διασκευής διδασκόμενου Ελληνικού διηγήματος που θα διεξαχθούν στην Ηλιούπολη, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης. Ακολούθησε coffee party.

Παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Ε. Τζένη Κοσμίδου, το μέλος Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Γιάννης Βολιώτης, ο πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Στάθης Βαλούκος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας, καθηγητής Σεναρίου στο Α.Π.Θ. Γιάννης Μαρούδας μετά του υιού του Νίκου, τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Ρένα Ρίγγα, Ηλίας Φλωράκης, Νατάσα Μποζίνη, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Όλγα Μπακοπούλου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αλέξης Γιαννούλης, Ελπίδα Μηναδάκη, Γιώργος Τζιβελέκης, Χρήστος Αρφάνης, τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε.ο  Δημήτρης Καλαντίδης, Πρόεδρος της ΟΚΛΕ, Συντονιστική Επιτροπή Ηλιούπολης, ο Μάνος Πολυκρέτης, Συντονιστική Επιτροπή Ηλιούπολης, ο Γιώργος Παντελιάς, Συντονιστική Επιτροπή Νάξου, η παραγωγός Υβόνη Ρόμαν, ο εκδότης Γιώργος Βασιλείου, η ηθοποιός Άννυ Λούλου, ο διευθυντής φωτογραφίας Προκόπης Δάφνος, ο ηθοποιός Χρήστος Σπανός, η ιατρός/συγγραφέας Γεωργία Μπίρμπα, η οδοντίατρος/συγγραφέας Μαρία Αγραπίδου, η Γιόλα Αργυροπούλου, Ιουλία Γιαννακάκη, η συγγραφέας Ρένια Παπαματθαίου, ο Μιχάλης Μαρκάκης, η Βάλια Μπαδιεριτάκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Γιαννόπουλος, η καθηγήτρια/συγγραφέας Βασιλική Πιτούλη, η Ειρήνη Βαλλιάνου, η καθηγήτρια Μαρία Αλεξανδρή, η επιχειρηματίας Αθηνά Παπαγεωργίου, ο Σπύρος Κοντογιώργης, ο Κώστας Κοτρώτσος, η Αθανασία Λαζαρίδου, η χορεύτρια/ηθοποιός Ευγενία Μανούσου, και επίσης ο διευθυντής των Φίλων της Μουσικής Αλέξανδρος Χαρκολιάκης, ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας, η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου, ο δημοσιογράφος Κώστας Μαργαρίτης, ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κωστόπουλος, η συνεργάτης του υπουργού Αγγελική Δορκοφίκη, η συγγραφέας Χριστίνα Δούσμανη, ο επιχειρηματίας Παύλος Παπαδόπουλος, η ηθοποιός Ράνια Πρεβεζά, η Χαρά Στρίντζη, ο Γιάννης Γκίνης, ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, η Κατερίνα Ρηγοπούλου, ο Γιώργος Καπνίσης και άλλοι

Υπεύθυνος για την κινηματογράφηση της εκδήλωσης ο Αδαμάντιος Πετρίτσης, μέλος της Ε.Σ.Ε.

Για τη φωτογραφική κάλυψη ο Γιάννης Γκογκόπουλος, και η Μαριλίζ Κόντου, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε.

Για την οργάνωση και την παρουσίαση ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς.

Απολαύστε ΕΔΩ το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσηςΕγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35