Χαρά Κουρλέση: «Κάθε δημιουργική προσπάθεια που δεν περιλαμβάνει στον πυρήνα της τον παράγοντα άνθρωπο είναι καταδικασμένη να αποτύχει»

Χαρά Κουρλέση: «Κάθε δημιουργική προσπάθεια που δεν περιλαμβάνει στον πυρήνα της τον παράγοντα άνθρωπο είναι καταδικασμένη να αποτύχει»

Συνέντευξη της κ. Χαράς Κουρλέση στην εφημερίδα "Επικαιρότητα Δυτικής Αττικής".

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, το οποίο υλοποιήθηκε με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα από τις 20 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2023, απένειμε το βραβείο καλύτερου σεναρίου ταινίας μικρού μήκους (Cosmocinema Award) στο έργο "Amersa's gift" της καθηγήτριας αγγλικής φιλολογίας και συγγραφέως, Χαράς Κουρλέση.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η συμμετοχή μου στο καταξιωμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου τιμήθηκε με αυτό το σπουδαίο βραβείο.

Η επαγγελματική και η καλλιτεχνική μου δραστηριότητα πάντα υπαγορεύονται από την αγάπη μου για τον άνθρωπο. Κάθε δημιουργική προσπάθεια που δεν περιλαμβάνει στον πυρήνα της τον παράγοντα άνθρωπο είναι καταδικασμένη να αποτύχει» σχολίασε η κ. Κουρλέση στην επικοινωνία που είχαμε μαζί της και συνέχισε:

«Η επιβράβευση της δουλειάς του δημιουργού αναμφίβολα αποτελεί μια πολύτιμη επιβεβαίωση που ενθαρρύνει την ενασχόληση με τη μυθοπλασία σε μια εποχή γεμάτη αντιξοότητες και προκλήσεις. Η υψηλή ποιότητα του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου αναδεικνύει περίτρανα το εξαιρετικά αποδοτικό έργο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Χρήστου Προσύλη και της ομάδας του.

Εύχομαι η Πολιτεία να συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά και έμπρακτα αξιόλογους θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Επιδαύρου που με την πλούσια δράση του φωτίζει

τον πολιτισμό μας και ενισχύει την κινηματογραφική παραγωγή, προωθώντας το έργο Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών».

Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αθηνών της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος η κ. Κουρλέση δήλωσε επίσης στην εφημερίδα μας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων, κ. Αλέξανδρο Κακαβά που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και μου πρότεινε να μετάσχω στην τριμελή συντονιστική επιτροπή Αθηνών της Λέσχης Φίλων.

Μέσα από τον πολλαπλασιασμό των δράσεων και των εκδηλώσεων της Λέσχης, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για νέες και γόνιμες συνεργασίες με την περιφέρεια.

Φυσικά, ως εκπαιδευτικός οραματίζομαι τον εμπλουτισμό των δράσεων εκείνων που αφορούν τους μαθητές και προωθούν την εξάσκηση στην δημιουργική γραφή και την τεχνική του σεναρίου». Όσον αφορά το συγγραφικό της έργο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδικά βιβλία της κ. Κουρλέση κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα, ενώ το βιβλίο της που αφορά το σχολικό εκφοβισμό με τίτλο "Πως φτιάχνεται η αγάπη: ΆΣΕ ΜΕ να σου μάθω ν' αγαπάς!" έχει ήδη ενταχθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα "Live Without Bullying" ως προτεινόμενο βιβλίο για παιδιά.

Τέλος η συγγραφέας μας αποκάλυψε ότι αυτό τον καιρό ετοιμάζει το επόμενο παιδικό της βιβλίο που αναμένεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35