14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας

14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας

Παρουσία επιδιώκει να έχει -για μία ακόμα χρονιά- η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας, που υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 1η έως και 3 του ερχόμενου Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, μέσω της παρουσίας της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις και φεστιβάλ, να προβάλει και να προωθήσει προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, να ενισχύσει το εμπόριο και τις εξαγωγές και να συμβάλλει στη διεύρυνση των συνεργασιών.

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ θα λάβει χώρα και το 14ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας με θέμα “Χαρακτηρισμός και αυθεντικότητα των προϊόντων της μέλισσας”, σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ Δήμητρα και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το εν λόγω Φεστιβάλ αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό στον τομέα του ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες στις τελευταίες διοργανώσεις. Ο εκθεσιακός χώρος καλύπτει 5.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ και φέτος έχουν προγραμματιστεί καινούργιες δράσεις και καινοτομίες.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας αποτελεί μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, τη σημαντικότερη του μελισσοκομικού τομέα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει στόχο την προβολή και προώθηση του ελληνικού μελιού και των προϊόντων μέλισσας στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, ενώ παράλληλα αποτελεί τόπο για σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Γνωστοποιεί παράλληλα ότι θα καλύψει το 80% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε 20. Το κόστος που επιμερίζεται για τους συμμετέχοντες ανέρχεται σε 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και με γνώμονα την ανάγκη εκπροσώπησης, κατά το δυνατό, περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35