Ανακοινώθηκε: Νέο επίδομα θέρμανσης για ρεύμα τον χειμώνα - Πώς θα το πάρετε

Ανακοινώθηκε: Νέο επίδομα θέρμανσης για ρεύμα τον χειμώνα - Πώς θα το πάρετε

Κυκλοφορούσε σαν πληροφορία αλλά σήμερα επιβεβαιώθηκε. Έρχεται νέο επίδομα θέρμανσης για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα τον χειμώνα. Η ανακοίνωση.

Νέο σύστημα για το επίδομα ρεύματος φέρνει η κυβέρνηση για τον φετινό χειμώνα, και αφορά όσους έχουν επιλέξει να ζεσταίνονται με ρεύμα (δηλαδή με κλιματιστικά, ηλεκτρικές σόμπες και άλλα ηλεκτρικά σώματα) αντί για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ένα «επίδομα ρεύματος», βάζοντας ωστόσο «αστερίσκο», ότι θα είναι «για το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με κλιματισμό».

Είπε χαρακτηριστικά για το επίδομα ρεύματος ο κ. Μαρινάκης:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο σχεδιασμού ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα απ' τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σδούκου.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ' την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.»

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως από το ρεπορτάζ προκύπτει πως το επίδομα θα καλύπτει την κατανάλωση ρεύματος που θα γίνει από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο του 2024 και εκτιμάται ότι το ποσό θα είναι από 100 έως και 800 ευρώ, όπως δηλαδή και με το επίδομα θέρμανσης. Επίσης, το τελικό ύψος της ενίσχυσης θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο αλλά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν. Κάθε περιοχή δηλαδή θα έχει και τη δική της επιδότηση.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35