Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση 21.500 ανέργων άνω των 67 ετών

Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση 21.500 ανέργων άνω των 67 ετών

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία συνολικά 21.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης…

Το ποσό των 135,6 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ για την απασχόληση 21.500 μακροχρονίως ανέργων ηλικίας από 55 έως 74 ετών.

Οι συγκεκριμένοι άνεργοι θα απασχοληθούν στο δημόσιο τομέα προκειμένου να συμπληρώσουν την απαραίτητη ασφάλιση για τη συνταξιοδότησή τους.

Οι δικαιούχοι

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη υπουργική απόφαση στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία συνολικά 21.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και ανέργων άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς του δημόσιου τομέα, σε κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες κ.ά.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητα τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους.

Συνταξιοδοτικό δικαίωμα

Ειδικά για τους ανέργους ηλικίας άνω των εξήντα επτά ετών (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων ετών (74), είναι δυνατή η ένταξή τους στο πρόγραμμα, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35