60 λεπτά για την προστασία του πλανήτη… κατεβάζουμε διακόπτες!!!

60 λεπτά για την προστασία του πλανήτη… κατεβάζουμε διακόπτες!!!

Σπίτια, επιχειρήσεις, μνημεία και αξιοθέατα σε όλο τον πλανήτη καλούνται σήμερα στις οκτώ και μισή το βράδυ, για μια ώρα να σβήσουν συμβολικά τα φώτα δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος...

Στις οκτώ και μισή σήμερα το βράδυ, για μια ώρα, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα προωθώντας το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Είναι η λεγόμενη «Ώρα της Γης», μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την περιβαλλοντική κρίση.

Πρόκειται για ένα ετήσιο γεγονός κατά το οποίο άνθρωποι, φορείς, επιχειρήσεις  καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, με σκοπό να εκφράσουν τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης, να δείξουν τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και να πιέσουν –όσο μπορούν- για τη λήψη περισσότερων μέτρων για τη σωτηρία του πλανήτη.

Ωστόσο, εύκολα τίθεται το ερώτημα: τι μπορεί να γίνει μέσα σε μια ώρα; «Πολλά», λένε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Και απαντούν στην ερώτηση με μια δική τους ερώτηση: «γνώριζες πως στα επόμενα 60 λεπτά, ο πλανήτης μπορεί να χάσει 7.500 στρέμματα δάσους;».

Η φετινή «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Το περασμένο καλοκαίρι  υπολογίζεται πως στην Ελλάδα, οι καμένες εκτάσεις ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια στρέμματα(!). Από αυτά, τα 935.000 στρέμματα βρίσκονται στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά έκαιγε για 16 συνεχόμενες μέρες και έχει επηρεάσει αρχέγονα δασικά οικοσυστήματα στα βόρεια της χώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35