AdminROUND: Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μoment Creative

AdminROUND: Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μoment Creative

Προς ΑΜΚΕ, ΚοινΣΕπ, πολιτιστικούς οργανισμούς και άτυπες καλλιτεχνικές ομάδες

9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου | 11:00 - 14:00

SALA TEOREMA, Τζαβέλλα 25, Εξάρχεια

Facebook Event: https://fb.me/e/76W7ZuNAm

Επιστρέφει το AdminROUND! Ένα πρόγραμμα του μoment Creative το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει πρακτική υποστήριξη με εξατομικευμένη προσέγγιση σε καλλιτεχνικές ομάδες όσον αφορά το οργανωτικό σκέλος του καλλιτεχνικού τους έργου.

Το AdminROUND δεν περιορίζεται σε μια μορφή τέχνης, καθώς τα εργαλεία μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετικού τύπου και ενδιαφέροντος ομάδες. Η εκπαίδευση αποτελείται από τέσσερις ομαδικές συναντήσεις αλλά και μια 1:1 συνάντηση με την κάθε ομάδα, διάρκειας 90. Οι θεματικές των 4ων συναντήσεων είναι οι

  • 9/11 - Εσωτερική οργάνωση της ομάδας
  • 16/11 - Το κοινό σας τώρα, το κοινό σας στο μέλλον
  • 23/11- Η Τέχνη της Στρατηγικής Επικοινωνίας για το καλλιτεχνικό έργο και τους δημιουργούς με την Ήρα Ηλιάνα Παπαδοπούλου
  • 30/11 - 6 Βήματα Οργάνωσης και Εκτέλεσης Παραγωγής

Πως λειτουργεί

Ειδικά διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες της κάθε ομάδας και συνδυάζοντας την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσης, ατομικών και ομαδικών ασκήσεων και παρουσιάσεων, το πρόγραμμα αυτό παρέχει: 

  • Ένα οργανωτικό σχέδιο δράσης που προσδιορίζει επιτεύξιμους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους ειδικά προσαρμοσμένο στην κάθε ομάδα
  • Peer-to-peer συζητήσεις, ανατροφοδότηση και μοίρασμα εμπειριών
  • Πρακτικά εργαλεία για την καλύτερη επικοινωνία τόσο εντός της ομάδας, με άλλους φορείς, το κοινό και δημοσιογράφους

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ΑΜΚΕ, κολεκτίβες και άτυπες καλλιτεχνικές ομάδες είτε είναι νεοσύστατες είτε έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο των τεχνών. O αριθμός των ομάδων που μπορούν να συμμετέχουν είναι μόνο 4, ώστε να εξασφαλίσουμε τον εξατομικευμένο χαρακτήρα του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει σχεδιαστεί για μεμονωμένους καλλιτέχνες.

Πρακτικές πληροφορίες

Ημερομηνίες: Σάββατο 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου** | 11:00 - 14:00

Χώρος Διεξαγωγής: SALA TEOREMA, Εξάρχεια

Αιτήσεις: Μέχρι Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024

Κόστος συμμετοχής ανά ομάδα:​ 248€ (200€ + 24% ΦΠΑ) 

Δήλωση συμμετοχής εδώ

Early Bird έως Δευτέρα 4 Νοεμβρίου (200€ συμπ. ΦΠΑ) 

Τί είναι το μoment Creative;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ “Ανάμεσα στους Μέρμηγκες” το οποίο απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και επαγγελματίες στον τομέα της παραγωγής καλλιτεχνικών γεγονότων, σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας και αν βρίσκονται. Μέσα από 1:1 mentoring, θεματικά artist meetings και εκπαιδευτικές δράσεις, το μC επιδιώκει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων εργαλείων προς κάθε καλλιτέχνη και δημιουργό που επιθυμεί να συνδέσει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρακτική και τα επόμενα του βήματα στο χώρο της τέχνης. Απώτερος στόχος είναι οι συμμετέχοντες να συζητήσουν ανοιχτά, να μοιραστούν και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες, γνώση και εμπειρίες πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν.

Κωνσταντίνα Γεωργίου, Creative mentor & Community artist

Η Κωνσταντίνα Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Ολοκληρώνοντας σπουδές Σκηνοθεσίας στην Αθήνα, παρακολούθησε μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση και Πολιτική στο πανεπιστήμιο Goldsmiths, στο Λονδίνο. Από το 2007 συνεργάζεται με διεθνείς ομάδες χορού και θεάτρου και επιμέρους καλλιτέχνες, για την πραγματοποίηση των παραστάσεών τους, την περιοδεία και το στρατηγικό τους σχεδιασμό. Έχει αναλάβει την υλοποίηση παραστάσεων σε φεστιβάλ, θέατρα, στον δημόσιο χώρο αλλά και σε νοσοκομεία, φυλακές και σχολεία.

Το 2009 ίδρυσε την αμκε Ανάμεσα στους Μέρμηγκες, μέσω της οποίας συνδημιουργεί και συντονίζει projects με καλλιτέχνες και διαφορετικές τοπικές κοινότητες, παιδιά και ενήλικες, κυρίως στον δημόσιο χώρο, με απώτερο στόχο την ίση πρόσβαση στις τέχνες και την κοινωνία. Από το 2018, εργάζεται σαν artist mentor και διοργανώνει θεματικά artist meetings στην Αθήνα. Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μoment Creative επειδή πιστεύει στη δύναμη της εξατομικευμένης διαδικασίας που προσφέρει το mentoring καθώς δημιουργεί χρόνο και χώρο για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα μας, την αισθητική και τα επόμενα βήματα μας, είτε επιμελούμαστε μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο.

Ήρα Ηλιάνα Παπαδοπούλου, Communications & Cultural Management Expert

Η Ήρα Ηλιάνα Παπαδοπούλου είναι διδάκτωρ Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία, επικοινωνιακή πολιτική και πολιτιστική διαχείριση στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Aπό το 2010 έως το 2012, υπήρξε Διεθνής Υπότροφος του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διαχείρισης DeVos στο Kennedy Center, Washington D.C., Η.Π.Α. και το 2017 – 2018 υπήρξε Υπότροφος του Singapore International Foundation (SIF) στο πρόγραμμα Arts for Good (A4G), ένα πρόγραμμα για την αξιοποίηση της δύναμης των τεχνών και του πολιτισμού για τη δημιουργία θετικής κοινωνικής αλλαγής.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη επικοινωνιακού σχεδιασμού σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς καθώς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώ για μία δεκαετία ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και διοργάνωση περισσότερων από 100 πολιτιστικών δράσεων το χρόνο.

Σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη επιμελήτρια και σύμβουλος επικοινωνιακής στρατηγικής ενώ παράλληλα, ασχολείται με θέματα ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπερίληψης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35