Συσκευή που παράγει ενέργεια από το ανακάτεμα του φραπέ κατασκεύασαν Έλληνες φοιτητές

Συσκευή που παράγει ενέργεια από το ανακάτεμα του φραπέ κατασκεύασαν Έλληνες φοιτητές

Μια επαναστατική συσκευή που μπορεί να αντλήσει ηλεκτρική ενέργεια από ένα ποτήρι φραπέ και να φορτίσει μικροσυσκευές κατασκεύασαν δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως διαβάσαμε στο tovatraxi.com.

Παρουσιάζοντας την εφεύρεση τους, οι δύο φοιτητές στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου, είπαν ότι είχαν την ιδέα βλέποντας τους συμφοιτητές τους να ανακατεύουν τον φραπέ με το καλαμάκι στο κυλικείο της σχολής και στα καφέ της πόλης.

«Σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη κίνηση για την παραγωγή ενέργειας. Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών κατασκευάσαμε μια συσκευή που μετατρέπει την κυκλική αυτή κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να φορτίσει μικροσυσκευές.»

Όπως λένε, μέσω ενός ειδικού μαγνήτη που βρίσκεται στη βάση της συσκευής, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μεταφέρεται μέσω καλωδίου USB και μπορεί, στην παρούσα φάση, να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την εφεύρεση των δύο φοιτητών έχουν δείξει μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως η Nescafe.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι μας έκαναν πλάκα, αλλά ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν μαζί μας για την εμπορική αξιοποίηση της φραπενέργειας όπως τη λέμε εμείς», λένε οι δύο φοιτητές. 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35