Το σύμβολο που θα επιλέξεις θα σου πει σε ποια φάση ζωής βρίσκεσαι!

Το σύμβολο που θα επιλέξεις θα σου πει σε ποια φάση ζωής βρίσκεσαι!

Κοίταξε τη φωτογραφία και διάλεξε το σύμβολο που σε εμπνέει περισσότερο.

Οι φάσεις ζωής που περνάμε έχουν μακρά διάρκεια και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας το οποίο κανείς μας δεν μπορεί αποφύγει, ακόμα κι αν το προσπαθήσει. Καθώς περνάμε από τη μία φάση της ζωής μας στην άλλη, η προσωπικότητά μας υφίσταται πολλές αλλαγές. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να κολλάνε σε μία φάση περισσότερο από κάποιους άλλους, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι η εμφάνιση, δηλ. το ξεκίνημα κάθε μιας από αυτές τις φάσεις ζωής δεν εξαρτώνται από την ηλικία του ατόμου.

Αν και παρακάτω περιγράφουμε τις 4 βασικές φάσεις ζωής κάθε ατόμου με μια «λογική» σειρά, έχει παρατηρηθεί ότι στην πραγματική ζωή η σειρά αυτή δεν ισχύει τόσο. Μπορείς να εισέλθεις σε κάθε φάση ζωής σε οποιαδήποτε ηλικία και με οποιαδήποτε σειρά. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βιώνουν και τις 4 φάσεις, οπότε μην ανησυχείς αν δεν «γευτείς» κάποια από αυτές!

Ο Carl Jung* έλεγε ότι αυτές οι φάσεις ζωής εξαρτώνται από την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε ατόμου, καθώς και από το μονοπάτι που πρόκειται να ακολουθήσει.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τη φάση της ζωής σου στην οποία έχεις εισέλθει αυτήν τη στιγμή, ρίξε μια ματιά στα σύμβολα της φωτογραφίας και διάλεξε αυτό που «τραβάει το μάτι σου» περισσότερο. Ακολούθησε το ένστικτό σου και μην υπεραναλύεις τα σύμβολα. Το ένστικτο και το υποσυνείδητο θα σου υποδείξουν τη σωστή επιλογή. Μόλις επιλέξεις ένα από τα τέσσερα σύμβολα, διάβασε πιο κάτω την ερμηνεία του.

1. Η αθλητική φάση

Πρόκειται για την πιο ανώριμη από τις 4 φάσεις. Τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στα άτομα που περνούν τη φάση του αθλητή είναι η εμμονή γύρω από τον εαυτό τους και ο ναρκισσισμός. Είναι μια εποχή που το άτομο ανησυχεί υπερβολικά για την εμφάνιση, τη σιλουέτα του και γενικότερα το «φαίνεσθαι». Τα υπόλοιπα έχουν δευτερεύουσα σημασία. Λόγω της ανωριμότητάς τους, οι άνθρωποι σε αυτή τη φάση ζουν λες και το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από αυτούς και μόνο. Είναι «τυφλοί» απέναντι στους κόπους και τις αγωνίες των άλλων και δεδομένου ότι η φάση που περνάνε είναι και εγωιστική, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν και πολλά για όλα τα παραπάνω.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αν και ο ναρκισσισμός είναι ένα χαρακτηριστικό-κλειδί αυτού του ατόμου, το ίδιο ισχύει και για την αυτοκριτική και την αυτοεκτίμηση. Παρόλο που είναι δύο εντελώς αντίθετες καταστάσεις, στην αθλητική φάση ζωής πάνε χέρι-χέρι: Είτε το «εγώ» του ατόμου είναι μεγαλύτερο από την ίδια τη ζωή, οπότε καθίσταται δύσκολο να «ξεφουσκώσει», είτε το άτομο δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Εν κατακλείδι, στην αθλητική φάση, το άτομο σκέφτεται κυρίως την εμφάνισή του και ανησυχεί μήπως έχει κάνει λάθη στον τρόπο που «πλασάρει» τον εαυτό του. Συνήθως, αυτό συμβαίνει στην εφηβεία, αλλά ισχύει και για μεγαλύτερα άτομα που ανατράφηκαν από ναρκισσιστές. Ο έφηβος διακρίνεται περισσότερο από την εμμονή στο «εγώ» του, ενώ ο δεύτερος είναι πολύ επιρρεπής στην αυτοκριτική.

2. Η φάση του πολεμιστή

Αφήνοντας το αθλητικό στάδιο, οι άνθρωποι συνήθως περνούν στη φάση του πολεμιστή. Υπάρχει μεγαλύτερη ωριμότητα σε αυτήν τη φάση, καθώς μαθαίνουν ότι είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες των πράξεων τους και επίσης αναγνωρίζουν την ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους γύρω τους.

Η φάση του πολεμιστή ξεκινάει όταν ξεκινά η μάθηση. Μαθαίνουμε να εφαρμόζουμε τη γνώση που είχαμε το προνόμιο να λάβουμε και να την χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Μερικά από τα μαθήματα που θα πάρουμε μπορεί να είναι πολύ σκληρά, αλλά εντελώς απαραίτητα.

Η επιτυχία, οι φιλοδοξίες και η ορμητικότητα για την εκπλήρωση των στόχων χαρακτηρίζουν επίσης αυτήν τη φάση, η οποία δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία, αφού μαθαίνουμε να γινόμαστε πολεμιστές με όλη τη σημασία της λέξης. Αρχίζουμε να περιορίζουμε τις προσδοκίες μας όσον αφορά στον σκοπό μας σε αυτόν τον πλανήτη, καθώς και τους τρόπους ή τα μέσα για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Σιγά-σιγά τα σχέδιά μας αρχίζουν να αποκρυσταλλώνονται και βιώνουμε μεγάλη προσωπική ανάπτυξη. Το κίνητρο που απαιτείται για να «αναγκαστούμε» να δούμε τα σχέδιά μας να έρχονται στο φως, βρίσκεται επίσης σε αυτό το στάδιο, ενώ η σοφία που θα αποκομίσουμε θα είναι ανεκτίμητη για την υπόλοιπη ζωή μας.

3. Η φάση της ωριμότητας

Η φάση αυτή μας πηγαίνει πολύ πιο μακριά από τις δύο προηγούμενες και μας προκαλεί να ωριμάσουμε αλματωδώς. Σε αυτήν τη φάση μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο να «χωνέψουμε» όλες τις αλλαγές μονομιάς. Είναι το στάδιο της ζωής που το άτομο προορίζεται να φέρει τους δικούς του απογόνους στον κόσμο.

Στο προηγούμενο στάδιο, έμαθες να αναλαμβάνεις ευθύνες απέναντι στον εαυτό σου και τους άλλους, οπότε έχει έρθει η ώρα να σου ανατεθεί η φροντίδα μιας άλλης ζωής. Μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά είναι επίσης μια πολύ συναρπαστική στιγμή.

Περισσότερο από το να κάνεις παιδιά και να τα μεγαλώσεις σωστά, αυτό το στάδιο σε κάνει να σκεφτείς τι τους αφήνεις πίσω. Θα συνειδητοποιήσεις τη σημασία που έχει το να αφήσεις μια κληρονομιά, είτε υλική είτε ηθική, για την οποία μπορούν να είναι περήφανα.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να εξετάσεις όλα τα επιτεύγματα που πέτυχες στο παρελθόν, καθώς και τον τρόπο που αυτά επηρέασαν τη ζωή σου και ειδικά τις ζωές εκείνων που σε ενδιαφέρουν. Θέλεις βέβαια τα παιδιά σου να φανούν αντάξιά σου, αλλά θέλεις και να διασφαλίσεις ότι θα είσαι το είδος του γονέα για τον οποίο μπορούν να περηφανεύονται στον περίγυρό τους. Βαθιά επιθυμία σου είναι να είσαι έτοιμος για να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στον εαυτό σου, προκειμένου να το πετύχεις.

4. Η πνευματική φάση

Αυτή είναι φάση του πνεύματος. Τώρα συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στο σύμπαν, πέρα από όσα έχουμε ανακαλύψει εμείς μέχρι στιγμής στον δικό μας υλικό κόσμο.

Αν και ο πλούτος, οι σχέσεις, τα όμορφα πράγματα και οι επιτυχίες ήταν όλα σημαντικά, η πνευματικότητά μας αρχίζει να υπερισχύει όλων των άλλων. Τώρα περισσότερο από ποτέ, νιώθουμε τη σύνδεσή μας με το σύμπαν.

Η ενότητά σου με το παντοδύναμο Πνεύμα επεκτείνεται αργά στη συνείδησή σου και συνειδητοποιείς ότι είμαστε απλά ενεργειακά όντα που… ταξιδεύουν στο διάστημα. Η ζωή, καθώς είναι φτιαγμένη από ενέργεια, δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Ό,τι και να γίνει, το ταξίδι θα πρέπει να συνεχιστεί. Μόλις μπεις στη βαθιά γαλήνη του πνεύματος, η ζωή σου θα επικεντρωθεί στο να λάμπεις για να φωτίζεις τα πιο σκοτεινά μέρη και να προσφέρεις στους άλλους τροφή, φροντίδα και συμπόνια, χωρίς να περιμένεις οτιδήποτε προς ανταπόδοση.

Θα διαπιστώσεις ότι σε αυτήν τη φάση απλώνεις το χέρι σου για να διδάξεις και να καθοδηγήσεις τους άλλους, ώστε και αυτοί κάποια στιγμή να μπορέσουν να μπουν στο στάδιο που έχεις την ευλογία να βιώνεις. Είναι ένα τέλος, αλλά είναι και μια νέα και χαρούμενη αρχή!

* Carl Gustav Jung: κορυφαίος ψυχίατρος και ψυχαναλυτής ― ένας από τους πιο ευφυείς επιστήμονες στον τομέα της ψυχολογίας.

Πηγή: https://www.tampouloukia.gr, healingeffect



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35