Πόσες Αθήνες υπάρχουν στον κόσμο;

Πόσες Αθήνες υπάρχουν στον κόσμο;

Η Αθήνα δεν είναι μόνο μία (πρωτεύουσα της Ελλάδας) αλλά 60 – και μάλιστα σε 5 διαφορετικές ηπείρους.

Υπάρχουν 29 Αθήνες στις ΗΠΑ (σε Νέα Υόρκη, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Μισισίπι, Μιζούρι, Πενσιλβάνια, Τενεσί, Κεντάκι, Βέρμοντ, Δ. Βιτζίνια, Ουισκόνσιν, Τέξας κλπ.), μία στον Καναδά (Οντάριο), ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται διάσπαρτες στη Γερμανία, τη Σκοτία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Ρωσία (Σιβηρία), την Αίγυπτο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, την Βραζιλία, την Κολομβία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδία.

Η Παλλάδα Αθηνά της Τζόρτζια

Η μεγαλύτερη από τις Αθήνες του κόσμου βρίσκεται στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπου υπάρχει και το άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς με εγχάρακτο τον όρκο των Αθηναίων εφήβων: “Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου. Θα αγωνιστώ για τα ιερά και τα θεία και μόνος και με πολλούς. Την πατρίδα δεν θα την παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ενδοξότερη από όση την παρέλαβα. Θα πειθαρχώ στους εκάστοτε διοικούντες και θα υπακούω στους ισχύοντες νόμους και σε όσους άλλους ψηφίσει ο λαός. Και αν κάποιος προσπαθήσει να τους καταργήσει ή δεν τους υπακούει, δεν θα του το επιτρέψω. Θα αγωνιστώ δε μόνος μου και με όλους και τα πατροπαράδοτα ιερά θα τιμώ. Μάρτυρές μου για όλα αυτά ας είναι οι θεοί”.

Υπάρχει όμως και μια… τρομακτική Αθήνα, επίσης στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Οχάιο, την οποία η Βρετανική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών έχει κατατάξει στα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο!

ΠΗΓΗ: https://poiostigiati.gr/

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35