7 ξενώνες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σε ιστορικά κτίρια

7 ξενώνες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σε ιστορικά κτίρια

Η διαμονή σε υπέροχα ανακαινισμένο ιστορικά κτίρια φτιάχνει σενάρια για ρομαντικά weekends με όλες τις ανέσεις.

Διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, ιστορικά κτίρια ανακαινισμένα υποδειγματικά, υπόσχονται στους επισκέπτες μια εμπειρία διαμονής που διαφέρει καθώς η ιστορική και αρχιτεκτονική αξία κάθε κτιρίου συνοδεύεται από σύγχρονες παροχές.

Όλα όσα προτείνονται βρίσκονται σε εξαιρετικά ωραίες τοποθεσίες και προσφέρονται για φυσιολατρικές ή αστικές περιηγήσεις και γαστρονομικές απολαύσεις που ολοκληρώνουν την εμπειρία του ταξιδιού.

Αρχοντικό Σακαλή

Εντυπωσιακό πετρόκτιστο αρχοντικό το 18ου αιώνα στο χωριό Πινακάτες στο Πήλιο, στο χαρακτηριστικό ύφος της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με ισόγειο και όροφο. Όπως όλα τα πηλιορείτικα αρχοντικά, είναι κτισμένο με ντόπια πέτρα με ξύλινες αντηρίδες που στηρίζουν τον όροφο και στέγη από σχιστολιθικές πλάκες Πηλίου.

Μετά την ανακατασκευή του, το αρχοντικό με τις λιτές αυστηρές γραμμές μεταμορφώθηκε σε έναν υπέροχο ξενώνα που αναπτύσσεται σε πολλαπλά επίπεδα με εσωτερικές σκάλες και εξωτερικές βεράντες. Μοναδικό ατού η καταπληκτική εξωτερική μεγάλη πισίνα με απίστευτη θέα στον Παγασητικό, τις Σποράδες και στο Τρίκερι. Τα λουλούδια και το πράσινο περιβάλλουν τον ξενώνα από παντού.

Τα δωμάτια προσφέρονται σε διάφορους τύπους και με διαφορετική διακόσμηση το καθένα: standard, superior, deluxe, Junior σουίτα, η δίχωρη Luxury σουίτα με δεύτερο δωμάτιο διαμορφωμένο στο ύφος παραδοσιακού οντά και η Grand σουίτα με ιδιαίτερη είσοδο και υπέροχη θέα στον Παγασητικό, το Πήλιο και στην πισίνα.

Η εμφανής ξύλινη οροφή, τα ζωγραφισμένα ξύλινα ταβάνια, η πέτρα και το ξύλο στο εσωτερικό των δωματίων δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα και τα αυθεντικά έπιπλα αντίκες, τα χειροποίητα χαλιά, τα δαντελένια κουρτινάκια που συνυπάρχουν με τη σύγχρονη τεχνολογία προσφέρουν τη σωστή δόση πολυτέλειας.

Δίπλα στο παραδοσιακό κτίριο ένα νεότερο διώροφο κτίριο σε παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ύφος στεγάζει την υποδοχή και την αίθουσα πρωινού με το τζάκι.

Το παραδοσιακό πρωινό με τοπικά προϊόντα και χειροποίητα εδέσματα, ανάμεσά τους πίτες και ζυμωτό ψωμί. Το spa, εξακολουθεί να μην λειτουργεί λόγω covid. Λόγω της διαρρύθμισης του καταλύματος (πολλά επίπεδα και σκάλες) δεν δέχονται παιδιά κάτω των 12 ετών.

Πήλιο, Πινακάτες, 2423086560, www.sakalihotel.gr/

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35