Αγκίστρι: Πευκόφυτα δάση αγκαλιά με γραφικές ακρογιαλιές…

Αγκίστρι: Πευκόφυτα δάση αγκαλιά με γραφικές ακρογιαλιές…

Το Αγκίστρι είναι ένα κατάφυτο νησάκι στην καρδιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Είναι το μικρότερο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και απέχει 22 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και μόλις 4 ναυτικά μίλια από την Αίγινα. Η αρχαία ονομασία του νησιού ήταν Κεκρυφάλεια.

Το Αγκίστρι είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Με καταγάλανα νερά να κοσμούν τις υπέροχες ερημικές παραλίες, πευκόφυτα δάση να αγκαλιάζουν τις γραφικές ακρογιαλιές, και μικρή τουριστική κίνηση, το Αγκίστρι προσκαλεί τον επισκέπτη να περάσει ήρεμα και ευχάριστα τις διακοπές του.

Αξιοθέατα Αγκίστρι & Γύρω Περιοχή

Στο Αγκίστρι υπάρχουν δύο φυσικά λιμάνια, όπου προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου, όπου στο πρώτο φτάνουν τα ferry boat από τον Πειραιά, ενώ και τα δύο συνδέονται με την Αίγινα.

Το Μεγαλοχώρι, που ονομάζεται αλλιώς Μύλος, είναι η πρωτεύουσα του νησιού, και αποτελούσε κατά την αρχαιότητα ορμητήριο πλοίων και σημείο ανεφοδιασμού. Σήμερα, με τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες, τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, και τα σπίτια που με την αρχιτεκτονική τους εκπέμπουν νησιώτικο αέρα, το Μεγαλοχώρι ελκύει τον επισκέπτη.

Η Σκάλα με τις αμμώδεις παραλίες της αποτελεί έναν καθαρά τουριστικό οικισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35