«Πες το ναι!»: Μια νέα καμπάνια για την ισότητα στον γάμο σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη

«Πες το ναι!»: Μια νέα καμπάνια για την ισότητα στον γάμο σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη

Η καμπάνια διεκδικεί το δικαίωμα στον γάμο και στην τεκνοθεσία για τα ζευγάρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μέσα από ένα όμορφο βίντεο.

Δείτε το ΕΔΩ

Πηγαίνοντας χθες στην επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας «Πες το ναι!» για την ισότητα στον γάμο, μαζί με τη συνάδελφο Ζωή Παρασίδη, σκεφτόμουν πως δύο άτομα, ένας cis gay άνδρας και μια cis straight γυναίκα, που συμφωνούν στο ότι βρίσκουν παρωχημένο και εν πολλοίς αχρείαστο τον θεσμό του γάμου και όσα αυτός πρεσβεύει, πήγαιναν να στηρίξουν όχι τον ίδιο τον θεσμό αλλά το ίσο δικαίωμα σε αυτόν.

Με άλλα λόγια, ούτε η Ζωή ούτε εγώ, παρότι σε συντροφικές σχέσεις, δεν επιθυμούμε να «παντρευτούμε» με τον πατροπαράδοτο (και σίγουρα όχι με τον χριστιανικό) τρόπο. Όμως η Ζωή μπορεί να το κάνει. Εγώ όχι. Τόσο απλό.

«Είναι στο μέλλον που χτίζουμε εκεί που βρίσκουμε ένα νέο νόημα σε ό,τι νιώθουμε οικείο, στην οικογένεια και την αγάπη. Ο γάμος που διεκδικούμε είναι μια γιορτή αναγνώρισης και μία δήλωση ότι οι ζωές μας και τα αισθήματα μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και είναι η στιγμή να υπάρχουν και να αναγνωρίζονται ισότιμα» αναφέρει το site της καμπάνιας που διεκδικεί το δικαίωμα εκείνο που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, εικοσιένα χρόνια αφότου η Ολλανδία έγινε, τον Απρίλιο του 2001, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο.

Στις χώρες αυτές δεν ανήκει ακόμα, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειές.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35