Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του…
«Κούλα μ’ ακούς;»
Άμα δεν ακούς, πάτα ΕΔΩ να δεις…
Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.
Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).
Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια». Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.
Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»
Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.
Η δεκαετία του 1980 επιφύλασσε σημαντικές μεταβολές στο χώρο της ψυχαγωγίας. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπήρχε μια συσκευή βίντεο ενώ σε κάθε γειτονία «ξεφύτρωνε σαν μανιτάρι» ένα βιντεοκλάμπ.
Η πλειοψηφία των ταινιών που έβρισκε κανείς στα ράφια των βιντεοκλάμπ προέρχονταν από τη χολιγουντιανή παραγωγή. Η μεγάλη ποικιλία ταινιών που φιλοξενούσαν τα βιντεοκλάμπ έδινε, ωστόσο, τη δυνατότητα διεύρυνσης των προτιμήσεων και δοκιμής διάφορων ειδών που προβάλλονταν σπάνια στους κινηματογράφους.
Εκεί έβρισκες από πολεμικές ταινίες μέχρι και μιούζικαλ και από θρίλερ ως νεανικές cult ταινίες. Η μεγάλη στροφή του κοινού προς τη «βιντεομανία», όπως αναφέρει σε κείμενό του ο Στέλιος Κυμιωνής (σ.σ Η Ελλάδα στη δεκαετία του 80), ώθησε την εγχώρια εμπορική κινηματογραφία στην παραγωγή ταινιών ειδικά για το βίντεο, τις ονομαζόμενες «βιντεοταινίες».
Από το 1984 ως και το 1990 εμφανίστηκαν περισσότερες από 1.100 τέτοιες ταινίες. Στη «βιομηχανία» της βιντεοταινίας απασχολήθηκαν μεταξύ άλλων ως σκηνοθέτες οι (Τεγόπουλος, Φώσκολος, Καραγιάννης, Ευστρατιάδης). Παράλληλα ανέτειλε μια νέα γενιά ηθοποιών όπως οι Ψάλτης, Τσάκωνας, Γαρδέλης, Λεζές, Ντούζος, Βασιλείου κ.α.
Στην αυγή, ωστόσο, της δεκαετίας του 1990 και οι κλάδοι του χώρου αυτού υπέστησαν σοβαρότατη κρίση, εξαιτίας της έλευσης της δορυφορικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο κόσμος στράφηκε στις οικιακές κινηματογραφικές εμπειρίες που προσέφερε κυρίως η ιδιωτική τηλεόραση, γεγονός που συρρίκνωσε δραστικά το χώρο την βιντεοκλάμπ, ενώ εξαφάνισε τις εταιρίες παραγωγής βιντεοταινιών.