«Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής»: Στους κινηματογράφους η άγνωστη ιστορία του κρασιού από την Αρκαδία που κατέκτησε τον κόσμο

«Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής»: Στους κινηματογράφους η άγνωστη ιστορία του κρασιού από την Αρκαδία που κατέκτησε τον κόσμο

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής» του Κώστα Σπυρόπουλου, που είναι παραγωγής της ΕΡΤ και του Κέντρου Κινηματογράφου, κάνει πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου και θα προβάλλεται ως τις 14 Νοέμβριου 2023.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Οδυσσέας Σταμούλης και Σοφία Σεϊρλή, ενώ την μουσική υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Η ταινία καταγράφει την απίστευτη αληθινή ιστορία μιας οικογένειας από την Τεγέα της Αρκαδίας που τόλμησε να ονειρευτεί στα τέλη του 19ου αιώνα ότι η περιοχή μπορεί να γίνει η δεύτερη Καμπανία της Ευρώπης, και έφτασε να παράγει επί δεκαετίες εξαιρετικό αφρώδες κρασί από μοσχοφίλερο, ισάξιο της γαλλικής σαμπάνιας, με διεθνή αναγνώριση.

Με πλούσιο αρχειακό υλικό, περιγράφει το εγχείρημα των Αδελφών Παπανικολάου, στο χωριό Ρίζες Τεγέας, οι οποίοι πέτυχαν από το 1885 έως το 1935 να παράγουν σαμπάνια εκλεκτής ποιότητας, να κερδίσουν χρυσά βραβεία στις Παγκόσμιες Εκθέσεις της εποχής και να καταγράψουν στο Παγκόσμιο Οινολογικό Λεξικό του Μπορντό την Τεγέα ως τον «τόπο παραγωγής αφρώδους οίνου εφάμιλλου των γαλλικών».

Ας πάρουμε μια γεύση, πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35