«Με λουκούμι & καφέ…», στο MARIONNETTE bistro στη Στυλίδα

«Με λουκούμι & καφέ…», στο MARIONNETTE bistro στη Στυλίδα

Αναζητώντας στη Στυλίδα έναν χώρο ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε μια σειρά παρουσιάσεων βιβλίων, παντρεύοντας το χθες με το σήμερα, τη φινέτσα με την ρομαντική ατμόσφαιρα… ξαφνικά βρεθήκαμε στο Marionnette bistro.

Ο επιβλητικός εσωτερικός και εξωτερικός χώρος του, με τα κλασσικά και μοντέρνα στοιχεία, μας εντυπωσίασαν και δίχως δεύτερη σκέψη… μπήκαμε στη διαδικασία της «αναζήτησης» των κρυφών του πτυχών, τα οποία ευθύς αμέσως σας τα παρουσιάζουμε:

Το «Marionnette bistro», είναι κουκλίστικο και κομψό all day μαγαζί που ξεχωρίζει.

1σthumbnail 74537372 1391493367690582 3239309406030004224 n

Ένα ζωντανό κύτταρο σε μια ήσυχη γειτονιά, κοντά στο κέντρο της πόλης... κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, αφού όλη η θετική ενέργεια που σου εκπέμπει, είναι μοναδική.

Είναι δίχως άλλο, ένας χώρος με ιδιαίτερα έντονη προσωπικότητα, που όπως πληροφορηθήκαμε, άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο τον Νοέμβριο του 2018 και συνεχίζει το απολαυστικό ταξίδι του και αυτή τη σεζόν...

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε αυτό που θα σας περιγράψω, προσπαθώντας να «φυλακίσετε» εικόνες και αρώματα:

Με τον καλύτερο πρωινό και απογευματινό φρεσκοκομμένο καφέ και τις εξαιρετικές σπιτικές νοστιμιές, όλα με την υπογραφή της ιδιοκτήτριας, σερβιρισμένα μέσα σε σερβίτσια ιδιαίτερης φινέτσας, σε συνδυασμό με πανέμορφα χρώματα και εξαιρετική μουσική σε «καθηλώνουν» σε αυτόν τον μικρό ζεστό και ήσυχο χώρο, που όσο η ώρα περνάει,  σε γεμίζει εκπλήξεις…

Τα ποιοτικά ροφήματα και οι λιχουδιές, η μεγάλη γκάμα σε ροφήματα ζεστής και κρύας σοκολάτας, αλλά και οι ποικιλίες ιδιαίτερου τσαγιού από βότανα, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

2σthumbnail 76939195 1391493994357186 3739608654324695040 n

Πίσω βέβαια από το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται η Σοφία Μυγδαλάκη, ιδιοκτήτρια επίσης και του cafe De facto, που βρίσκεται και αυτό στη Στυλίδα, την οποία δεν θα μπορούσαμε να την αφήσουμε σε ησυχία, αν δεν τις κάναμε μερικές ερωτήσεις, τις οποίες σας τις μεταφέρουμε υπό μορφή αφήγησης της ιδίας...

«Κάθε φορά που περνούσα έξω από αυτό το παλιό κτίριο, το κοιτούσα και έλεγα, εδώ θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο μπιστρό...

Το ρίσκο βέβαια ήταν διπλό και μεγάλο, αφού εκτός του ότι το κτίριο είναι από τα παλαιότερα της πόλης και χρειαζόταν ολική επισκευή, ήταν και το γεγονός πως ήθελα να ανοίξω μπιστρό, κάτι καθόλου συνηθισμένο στον τόπο μας.

Έφτανε, όμως, μόνο η εικόνα που είχα φτιάξει στο μυαλό μου και στον δικό μου παραμυθένιο μικρόκοσμο και την πίστευα... Αυτό είναι, άλλωστε και το προσωπικό ύφος μου, αυτή είναι η φιλοσοφία και η αισθητική μου.

Η ιστορία του MARIONNETTE bistro, ξεκίνησε ακριβώς έναν χρόνο πριν και αποτελώντας σημείο αναφοράς, άρχισαν από τότε να γράφονται εκεί και τα καλύτερα βράδια της πόλης, χαρίζοντας στους θαμώνες του, όπως λένε οι ίδιοι τουλάχιστον, μοναδικές βραδιές ποιοτικής διασκέδασης, γεμάτες μουσική και τραγούδι, παρέα με εξαιρετικά κοκτέηλ, αυθεντικό ρακόμελο και πλούσια λίστα κρασιών με τη συνοδεία γευστικών πιάτων.

Με εικόνες από καφέ εποχής, εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η vintage αισθητική του, συνδυάζοντας αρμονικά τα κλασσικά με τα μοντέρνα στοιχεία, που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές, πίσω στο χρόνο.

3σthumbnail 76611025 1391494197690499 6140719552901677056 n

Περιβάλλον εκπληκτικό με vintage έπιπλα αντίκες, έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο, ένα ξύλινο ποδήλατο κηροπήγιο πάνω στον τοίχο, μία μαρμάρινη τοιχογραφία με τον θεό Έρωτα, να δημιουργούν όλα μαζί έναν ρετρό παραμυθένιο χαρακτήρα.

Εδώ κι ένα χρόνο, δεν σας κρύβω, είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα, έπειτα από πολύ σκληρή δουλειά, να δημιουργήσω με αγάπη και το χώρο που πάντα ονειρευόμουν, με κάθε γωνιά του, να απεικονίζει όλα τα συναισθήματα που δεν μπορώ να εκφράσω…

Δεν έμεινα σε καμία εύκολη λύση, αλλά επένδυσα πάνω απ' όλα στη σκέψη, να γίνει ένας χώρος για να περνάει καλά ο κόσμος που έρχεται...

Επί έναν χρόνο το μαγαζί λειτουργούσε στον πρώτο όροφο, ως ένα μικρό ισόγειο με κουζίνα... Από φέτος ο νέος χώρος στο υπόγειο κρύβει εκπλήξεις, με μουσικές βραδιές σε χαλαρή ατμόσφαιρα, με τη μαγεία και τη νοσταλγία μιας άλλης πολύ παλιάς εποχής, ενώ τα τραπεζάκια έξω σε μια μυστική αυλή, είναι όλα όσα χρειάζεται κανείς για να χαλαρώσει τις ηλιόλουστες μέρες, δίνοντας πρόσφορο έδαφος για καφέδες, σοκολάτα ή τσάι με παρέα...»

Για το τέλος όμως σας άφησα αυτό, που δύσκολα το λέει ένας άνθρωπος στην εποχή της φευγαλέας καθημερινότητας που ζούμε:

«Είμαι κι εγώ από τις καθημερινές γυναίκες που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής και να κάνουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους... Νιώθω τυχερή, που ο κόσμος αγκαλιάζει κάθε μου πρωτοβουλία, που στην πορεία πραγματοποιείται και γιγαντώνεται με τη στήριξη και το παρόν που δίνει σε κάθε μου προσπάθεια και πολλές φορές, άνισες μάχες και θέλω για άλλη μία φορά, να τον ευχαριστήσω θερμά για αυτό».

Αν θέλετε να ζήσετε το δικό σας παραμύθι, αν θέλετε να ταξιδέψετε σε άλλες εποχές και να ερωτευτείτε ξανά και ξανά τη ζωή σας, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το MARIONNETTE bistro, με τους κρυμμένους θησαυρούς της ευτυχίας που καλείστε να αναζητήσετε…

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 16, Στυλίδα 353 00

Τηλέφωνο: 2238 301627

Παύλος Ανδριάς & Καλλιόπη Γραμμένου για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35