Έφτασε η μεγάλη στιγμή για το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας 3 - 25 Μαΐου 2023

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας 3 - 25 Μαΐου 2023

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας υποδέχεται το κοινό για τέταρτη συνεχή χρονιά, με σκοπό την προώθηση ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, της αστυνομικής λογοτεχνίας, και την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών-συγγραφέων, καθώς και των υπόλοιπων καλλιτεχνών που συνεργάζονται για την προώθηση του.

Η έναρξη της μεγάλης γιορτής της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου, στον χώρο του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και θέμα «Μαντεύω τον ένοχο», ενώ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη την Πέμπτη 25 Μαΐου, θα σηματοδοτήσει τη λήξη των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε διάφορα σημεία της πόλης τις εξής δράσεις: παρουσιάσεις νέων βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πολλοί και αγαπημένοι συγγραφείς θα υπογράφουν τα βιβλία τους και θα συνομιλούν με το κοινό τους.

Φέτος για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ θα διοργανώσει μια σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων σε ένα εορταστικό τριήμερο (19-20-21 Μαΐου) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Τρεις μέρες - ένας χώρος, με δράσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, αλλά και μουσική, φαγητό και ποτό!

Από τις συμμετοχές συγγραφέων στο Φεστιβάλ ξεχωρίζει αυτή του Chris Carter, που συστήνεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό και του Arne Dahl, ενός από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο Σεράφειο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Mikrokosmos entertainment Ltd.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων: Άγρα, Bell, Διόπτρα, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Κέδρος, Κείμενα, Κλειδάριθμος, Κριτική, Κύφαντα, Λυκόφως, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Ψυχογιός.

Χορηγοί: AΜΒΥΞ, BINWIZ, Κάισσα, Laptop Service, NIBE - Σουηδικές αντλίες θερμότητας

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 – 95,6, Αθήνα 9,84, Galaxy FM, Athens Voice, Athens Voice 102,5, Ελεύθερος Τύπος, Φως των Σπορ, Η Αυγή, SUGAR Free Press, ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4, Ellada 94,3, Book Press, The Books’ Journal, Book Zone, Βιβλιοκριτικές, BookSitting, North Pages, Culturenow.gr, Greek Affair, 7nea.gr, Aylogyros news, Chill and Read, BookBar, Βιβλίο της Παρέας, Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, RECβΙΕΜ, ioannasnotebook.gr, Book Tales, Crime Book Stories, Akamas blog, Μεθυσμένες ιστορίες blog, Art Script blog, Σελιδοδείκτης blog, ΜΕΣΟ...ΤΕΧΝΗΣ, Ομάδα Macro, Σέρυ Μπέντο Σελίδα, Κατερίνα Σιδέρη (αρθρογράφος), Μαίρη Γκαζιανή (δημοσιογράφος).

Συνεργάτες: Athens Culture Net, Alu Beer, The Artbassador, Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑστΕ), ISIsound Music Events, Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ), ticket plus,

Ευχαριστίες: Γρηγόρης Αζαριάδης, Έρικα Αθανασίου, Ηλίας Αλεξίου, Αντώνης Γαλέος, Φρόσω Κόρρου, Νίνα Κουλετάκη, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ειρήνη Νομικού, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Βίκυ Χασάνδρα, Γιάννης Χουτόπουλος

Διοργανωτές:

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Ιωάννα Πετρίδου,

Δημοσιογραφική επιμέλεια-Σύμβουλος επικοινωνίας: Δώρα Δημακοπούλου,

Υπεύθυνη επιδοτούμενων προγραμμάτων: Μιράντα Βατικιώτη,

 Φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση: Σάκης Σαρακίνης,

Γραμματειακή υποστήριξη: Κωνσταντίνος Θεοχάρης & Θράια Αλμπόζο

Επισυναπτόμενο θα βρείτε το Πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ενώ αναλυτικές πληροφορίες και υλικό θα δημοσιεύονται στο site της διοργάνωσης www.monofest.gr  και στις σελίδες της στα social media:

FACEBOOK: www.facebook.com/crimefestival  

INSTAGRAM: www.instagram.com/agatha.crime.festival

YOUTUBE: //www.youtube.com/@monogrambookstores4429">www.youtube.com/@monogrambookstores4429>



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35