Ζαχαρούλα Κληματσάκη: «Δεν είμαστε οι σκέψεις μας…»

Ζαχαρούλα Κληματσάκη: «Δεν είμαστε οι σκέψεις μας…»

Ζαχαρούλα Κληματσάκη1

Κουβέντα στην «αυλή» με την ηθοποιό και ερμηνεύτρια, Ζαχαρούλα Κληματσάκη

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με τη μουσική;

Δεν μπορώ να το προσδιορίσω με ακρίβεια. Νομίζω πως ήρθε πολύ φυσικά, σαν να ήταν με κάποιο τρόπο γραφτό να γίνει. Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου τραγουδούσα. Είμαι σίγουρή πως και στην κούνια, πριν ακόμα μάθω να μιλάω, θα μουρμούριζα κάποιες μελωδίες. Και στην πορεία της ζωής μου η μουσική ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή. Την μελετούσα, εξελισσόμουν μέσα από σπουδές και πολύ προσωπική εργασία μέχρι που ήρθε η στιγμή να είμαι σε θέση να μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτήν.

 

Ο αγαπημένος τροβαδούρος στην οικογένεια, ποιος ήταν;

Ο αγαπημένος τροβαδούρος στην οικογένεια ήταν μέλος της οικογένειας, η μητέρα μου. Η φωνή της ήταν (και είναι) μαγική, βγαλμένη μέσα από τα παραμύθια. Μας τραγουδούσε συνέχεια και πάντα όταν βρισκόμασταν έξω με φίλους και συγγενείς όλοι την παρακαλούσαν να τους χαρίσει ένα τραγούδι, κι έτσι η κάθε βραδιά γινόταν αλησμόνητη.

 

Μιλήστε μας για τη νέα σας δουλειά και πείτε μας αν ετοιμάζετε κάτι ακόμα;

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε το καινούριο μου τραγούδι που έχει τίτλο το όνομά μου, «Ζαχαρούλα». Είναι ένα παραδοσιακό τραγούδι που συναντάμε κυρίως στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία και είναι σαν να έχει γραφτεί για μένα. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να το δισκογραφήσω. Ο Γιώργος Ντινάκος έκανε μια πολύ σύγχρονη και ιδιαίτερη ενορχήστρωση. Και ο Γιάννης Δίσκος με το υπέροχο παίξιμό του το απογείωσε. Τέλος, οι αγαπημένοι μου συνεργάτες Kiss the Frog (Γιάννης Μαργετουσάκης, Θάνος Λυμπερόπουλος) το οπτικοποίησαν με τον πιο ευφάνταστο και ξεχωριστό τρόπο και με την παρουσία του Γιάννη Δίσκου αλλά και του υπέροχου ηθοποιού - tik toker Νικόλα Φραγκιουδάκη το videoclip ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία.

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, ένα καλό τραγούδι;

Για μένα μεγάλη σημασία έχει ο στίχος. Να υπάρχει αλήθεια μέσα σε αυτόν άσχετα με το αν είναι απλός ή πιο ιδιαίτερος. Στη συνέχεια η μουσική να υπηρετεί τον στίχο. Και τέλος η ερμηνεία με τη σειρά της να υπηρετεί το τραγούδι.

 

Πως φαντάζεστε το μέλλον της δουλειάς σου μέσα από την κάθε μορφή κρίσης που βιώνουμε;

Η φαντασία μου μιας και είναι δικό μου δημιούργημα, φροντίζω να έχει έντονα και χαρούμενα χρώματα. Κρίσεις διαφόρων ειδών θα βιώνουμε συνέχεια και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει από το χέρι μας να αλλάξει. Το μέλλον μου όμως και τα όνειρά μου εγώ τα φροντίζω και τα καλλιεργώ επομένως η δουλειά μου θα ανθίζει και θα προοδεύει συνεχώς με νέους στόχους, νέες συνεργασίες, νέες συνειδητοποιήσεις.

 

Η εξουσία πιστεύετε, είναι ένα ασύνθετο γκρουπ ή μια καλοδουλεμένη ορχήστρα;

Μια καλοδουλεμένη ορχήστρα που την διευθύνει ένα ασύνθετο γκρουπ ανθρωπόμορφων τεράτων.

 

Την Ελλάδα με ποιο τραγούδι θα την ταυτίζατε;

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου

 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής μουσικής, ποιο είδος μουσικής θα προτείνατε στους ξένους;

Επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης;

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Ένα τετράδιο που καθημερινά γράφω και αναδιαμορφώνω τους στόχους μου

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Δεν είμαστε οι σκέψεις μας

 

Ποια γεύση σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;

Υποβρύχιο με γεύση βανίλιας και μαλλί της γριάς (συνειδητοποιώ πως λόγω ονόματος μάλλον έχω αδυναμία στη ζάχαρη μετά από αυτή μου την απάντηση)

 

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Να μην βιάζεται να μεγαλώσει

 

Ζαχαρούλα Κληματσάκη

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βεάκη και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους σκηνοθέτες (Ανατόλι Βασίλιεφ, Βασίλης Νικολαΐδης, Ηλίας Καρελλάς κ.ά.) σε σημαντικούς χώρους (Μικρό και Μεγάλο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής κ.α.).

Παράλληλα, έχει σπουδάσει πιάνο και σαξόφωνο ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με καταξιωμένους δασκάλους (Έλλη Πασπαλά, Τζούλη Μασσίνο, Πάνος Δήμας,κ.α) και πλέον διδάσκει και η ίδια φωνητική.

Έχει παρουσιάσει δικές της μουσικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Τριανόν, Ίλιον Plus, Passport, Σφίγγα, Holywood Stage, Ιανό κλπ) καθώς και σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη στα social media

Facebook: https://www.facebook.com/zacharoula.klimatsakiafull

Instagram: Zacharoula Klimatsaki (@zacharoulaklimatsaki)

Για τον aylogyros news και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35